A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint egy liberális kereskedelmi oldal, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai “tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján” támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen.
Semjén Zsolt erről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.
A kereszténydemokrata politikus a liberális oldal cikkére reagálva elmondta, a szomszédos országokban működő “kevésbé baráti” titkosszolgálatok akciókat indítottak az állampolgárság akadályozására.
Ezeknek a titkosszolgálati akcióknak lényege, hogy dezinformáció alapján fiktív honlapokat hoznak létre, valamint azokra fiktív anyagokat töltenek fel, és azokra hivatkozva korrupciós visszaéléseket sejtetnek az állampolgárság körül – magyarázta.
Szomorú, hogy bizonyos baloldali médiumok Magyarországon átvették ezeket a híreket – mondta Semjén Zsolt, majd rögzítette: aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el.
A miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra is, akinek tudomása van arról, hogy bűncselekménnyel szereznek magyar állampolgárságot, annak feljelentési kötelezettsége van.
Aki ennek nem tesz eleget, szintén bűncselekményt követ el – tette hozzá.
Semjén Zsolt a kormány nevében visszautasította a magyar államigazgatást ért korrupciós vádat.
Ha korrupciós eset felmerült, akkor az ellen magyar állam a legszigorúbban lépett fel – hangsúlyozta a kormányfő-helyettes. A honosítás során az érintett többszörös szűrőn, azaz titkosszolgálati, nemzetbiztonsági, rendőrségi és államigazgatási ellenőrzésen esik át.
A kormánypárti politikus a sajtótájékoztatón a rezsicsökkentéssel kapcsolatban kifejtette, a kormány a multinacionális közműszolgáltatókkal szemben az emberek oldalára állt, a nagy nemzetközi nyomás ellenére a kabinet megakadályozza, hogy a cégek extraprofitot “vegyenek le” a lakosságról és kivigyék azt az országból.
A devizahitelesek kormány általi megmentését példátlan történelmi tettnek nevezte Semjén Zsolt, aki szerint ebben az ügyben “az igazságosság most übereli a formális jogászkodást.”
Az apró betűs szövegekben lévő kitételek nem lehetnek okok arra, hogy az igazságossággal szemben meghozott szerződések terhét egyoldalúan csak az emberek viseljék – magyarázta.

magyartudat.com

3 thoughts on “A baloldal támadást indított a kettős állampolgárság ellen”

  1. “Alacsony (képességű) hatalmas, mindenkinek ártalmas!” A visszaélések kizárására nem ügyeltek!Legalább Európa követelné kirúgását az ostobának!

  2. Az ún. baloldal, de különösen a Gyurcsány vezette csoportosulás kettős állampolgársággal kapcsolatos álláspontja azért is nevetséges,
    hiszen Gyurcsány harmadik felesége Dobrev Klára, anyósa Apró (Klein) Piroska stb. Na most ne már.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük