Ha még nem láttad

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén a korábbi éveknél várhatóan nagyobb figyelmet kap majd a Bilderberg-csoport nevű, befolyásos személyekből – politikusokból, pénzügyi szakemberekből, bankárokból – álló zárt körű társaság csütörtöktől vasárnapig az angliai Watfordban megrendezésre kerülő konferenciája.

A Bilderberg-csoport tevékenysége után érdeklődő újságírók és bloggerek nyomására idén – a társaság hat évtizedes története során először – nem hivatalos sajtóközpont áll majd az eseményre várt kíváncsi újságírók, tiltakozók és összeesküvéselmélet-gyártók tömegének rendelkezésére – mondta Charlie Skelton brit újságíró, aki 2009 óta próbál tudósítani az éves konferenciákról. Idén arra számít, hogy rengeteg érdeklődő fog összegyűlni Watfordban – írta az International Business Times amerikai üzleti hírportál.
A csoport összejöveteleiről soha nem közölnek részleteket, emiatt sokan azzal gyanúsítják a társaságot, hogy a zárt ajtók mögött intrikálás folyik, és a gyűléseken titokban döntenek a világ sorsáról.
A Bilderberg-csoport hétfőn tette közzé az idén Watfordba várt mintegy 140 résztvevő – köztük mindössze 14 nő – nevét. A találkozóra várják mások mellett José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét és Viviane Redinget, az alapjogokért, valamint igazságügyi és állampolgársági kérdésekért felelős EU-biztost, jóllehet a tanácskozás nem szerepel a bizottság tagjainak programjában. A résztvevők között szerepel a holland miniszterelnök, több európai miniszter, számos bankelnök, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, az Amazon és a Google vezérigazgatója és néhány újságíró is.
Az 1954-ben megalakult társaság rövid közleménye szerint az éves konferencia célja az Európa és Észak-Amerika közötti párbeszéd előmozdítása. Minden évben a gazdaság, a tudomány és a média 120-150 képviselőjét hívják meg az informális eszmecserére a világ főbb kérdéseiről. A konferencia „privát” jellegének köszönhetően a résztvevőket nem köti hivatali minőségük vagy az egyes kérdésekben korábban megfogalmazott álláspontjuk – áll a közleményben.

http://www.ibtimes.co.uk/articles/474070/20130603/bilderberg-2013-charlie-skelton-watford-grove-hotel.htm

Címlap fotó:telegraph

(MTI)

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük