A Nagy-Britanniában az Európáról zajló demokratikus vita fontos elemének nevezte az Európai Bizottság szóvivője David Cameron brit kormányfő szerdai beszédét a szigetország és az Európai Unió viszonyának jövőjéről.

Pia Ahrenkilde Hansen ugyanakkor leszögezte, hogy a briteknek maguknak kell eldönteniük, mi számukra a legelőnyösebb.
“A brit kormánynak és a brit népnek kell döntést hoznia arról, hogy meghatározzák, hogyan képzelik el az Egyesült Királyság helyét az Európai Unióban” – jelentette ki a szóvivő, aki bizottság nevében üdvözölte, hogy a brit kormányfő egyértelműen kifejezésre juttatta, hogy azt szeretné, ha országa az Európai Unió tagja maradna.
Ahrenkilde Hansen emlékezetett, hogy a bizottság már többször is ismertette álláspontját. Eszerint – ha a britek is úgy akarják –  a bizottság úgy látja: Európa és a szigetország érdeke is az, hogy London aktív tag legyen az “Európai Unió középpontjában”.
A David Cameron brit kormányfő beszédének részleteit firtató újságírói kérdésekre a bizottság szóvivője nem volt hajlandó válaszolni, s emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság szokásai szerint most sem fűznek megjegyzést politikusok konkrét nyilatkozataihoz.

 

MTI/magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük