Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerint sem az Európai Unió, sem az Egyesült Államok nincs felkészülve Donald Trump esetleges amerikai elnökségre.

“Sem Európa, sem az Egyesült Államok nincs felkészülve egy olyan elnökre, akinek az én szememben, semmilyen nemzetközi tapasztalata nincsen” – mondta szombaton a német politikus az I-télé francia hírtelevíziónak adott interjúban.
“Trump olyan emberekhez tartozik, amilyeneket jól ismerünk Európában is, akik bármit megtesznek bűnbaknak, de soha nem szolgálnak konkrét megoldással” – mondta Schulz, párhuzamba állítva az Európai Unióban tapasztalható “vad populizmust” a Republikánus Párt vezető elnökjelölt-aspiránsának javaslataival.
Trump kezeiben “azon politikai és katonai eszközök ereje, amelyekkel az Egyesült Államok rendelkezik, lehetőséget teremtenének számára valós opciókra nagyon veszélyes döntésekhez” – tette hozzá Martin Schulz. Az Európai Parlament Elnöke egyértelműen jelezte, hogy Hillary Clinton demokrata jelöltet, volt külügyminisztert támogatja.
Martin Schulz – aki mintegy 15 húsz európai szociáldemokrata vezető politikus találkozóján tartózkodik Párizsban – bírálta a francia Nemzeti Frontot is, amely álláspontja szerint bűnbakok sokaságára mutogat, de semmilyen megoldást vagy konkrét javaslatot nem fogalmaz meg.
“A Nemzeti Front olyan párt, amely megjelöli a felelősöket, a bűnbakokat: a bevándorlókat, a kormányt, Kelet-Európát, az európaiakat, a németeket, bárkit” – fogalmazott a német politikus. “Amikor viszont konkrétan feltesszük a kérdést a megoldásokról, a gyáráthelyezések vagy a tisztességtelen piaci verseny ellen, teljes csend, semmi (válasz)! – tette hozzá.
“Vajon ismerik a Nemzeti Front konkrét javaslatait ezekre a problémákra? Hol vannak ennek a pártnak a konkrét javaslatai? – tette fel a kérdést Martin Schulz, aki szerint Marine Le Pen párjának az előretörése az elmúlt évek választásain nem annyira jelentős, mint amilyennek látszik.
A tavaly decemberi regionális választásokon a Nemzeti Front 58 százalékos részvétel mellett a szavazatok 37 százalékát szerezte meg a második fordulóban – emlékeztetett az Európai Parlament elnöke. “Ez összességében a francia lakosság 15-16 százaléka, ami arra utal, hogy a franciák 84-85 százaléka más pártokra szavazott” – mondta Martin Schulz.
A migránsválságról az Európai Parlament elnöke megjegyezte, hogy “elfogadhatatlan, de nagyon is szimbolikus, hogy néhány uniós tagállam a szolidaritás helyett a deszolidaritást választotta”. Véleménye szerint a menekültek helyzete nem vált volna válságossá, ha mind a 28 tagállam részt vállalt volna a menekültek elosztásában és nem csak öt ország vállalta volna magára egymillió ember ellátását.
“A válságot azok az ember teremtették, akik azzal vádolják Európát, hogy válságban van” – hangsúlyozta Martin Schulz. “Ha a 28 nem tud megoldást találni, akkor azok között kell megoldást találni, akik hajlandók részt venni benne” – tette hozzá.

magyartudat.com

 

3 thoughts on “A libsi világ retteg attól, hogy a nacionalista Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke”

 1. Fura a cim, ugyanis senki nem “retteg” Trump -tól,
  maximum kiröhögik. (Kik azok “libsik-jobbsik” ?)
  Ha netán győz, megy az üzlet ugyanúgy tovább
  ahogy eddig. Ne felejtsük, ott valódi demokrácia
  van, nem ismerik az “orcsány-gyurbán-vona” -lat 🙂
  A republikánusok és a demokraták mind amerikaiak
  egységesen, nem úgy mind nálunk.
  A bevándorlást lehet befékezik,
  akkor viszont be kell hogy tiltsák a nemzeti indulójukat,
  ami pont az USA bármilyen náció befogadásáról szól 🙂

 2. Maguk az amerikaiak nyilatkozzák, hogy B. Obama után
  “vizes-nyolcas” midkét jelölt.
  Ha H.Clinton győz, azt megköszönheti a még gyengébb Trumpnak.

 3. Nem fogja engedni a “nemlétező” háttérhatalom! Gondoljunk csak Izrael támogatására, a szankciókra, a tévedhetetlen megnyilatkozásokra emberjogi ügyekben, a világ csendőri szerepre, kisebb országok kezelésére, háborúk indítására stb. , ezek mind bizonyos befolyásos körök érdekében történnek, akik megállíthatatlanok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük