A Magyar Honvédség készen áll arra, hogy rendelkezésre álló technikai eszközeivel és személyi állományával részt vegyen a készültségnek megfelelő szintű árvízvédelmi munkáltatok elvégzésében a Dunán.

A mai napon a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, a honvédelmi miniszter engedélye alapján a Honvédelmi Katasztrófavédelmi rendszer (HKR) részleges aktivizálását rendelte el. A katonai vezetési szinteken elrendelték a készültséget, megkezdődött az aktuális védekezési feladatok tervezése, szervezése. A Komárom-Esztergom megyei védelmi Bizottság kérésére 100-100 katona fog váltásokban folyamatosan gáterősítési és magasítási feladatokat ellátni Komárom és Szőny térségében.

A Magyar Honvédség a további felkéréseknek megfelelően segíti a védekezési munkálatokat, a tervek szerint működteti a honvédelmi katasztrófavédelmi rendszert, ennek megfelelően kezdték meg az operatív csoportok a munkát és a tervezést.

Az operatív csoportok (a HKR vezető elemei) tehát felvették a kapcsolatot a feladatban érintett országos hatáskörű szervek illetékes törzseivel és készen állnak a várható feladatok végrehajtására. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályok szerint fog megjelenni a rendelkezésre álló képességekkel az igény szerint.

Honvédelmi Minisztérium

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük