Elkészült az ENSZ vegyifegyver-ellenőreinek szíriai jelentése, amelyet még a hétvégén eljuttatnak a világszervezet főtitkárához – jelentette be pénteken Ake Sellström professzor, a szakértői csoport vezetője, anélkül, hogy ismertette volna a dokumentum tartalmát.

Az MTI hírközlése szerint, Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy pénteken adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a szakértői jelentés megcáfolhatatlan lesz, s bizonyítékot ad majd arra, hogy valóban használtak vegyi fegyvert Szíriában. S noha azt nem mondta, hogy ezért ki a felelős, hozzáfűzte, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszere “számos bűncselekményt követett el az emberiesség ellen”.

A Reuters legfrissebb hírei szerint, az ENSZ főtitkár nyilatkozata mellett az orosz elnök véleményéről is olvashatunk. Putyin úgy véli, joggal feltételezi, hogy az augusztus 21-én Damaszkusz környékén végrehajtott vegyi fegyver támadást a szír lázadók hajtották végre.

Az orosz Pravda arról számolt be, hogy Putyin közel-keleti összes vegyifegyver ellenőrzésével “megnyerte a világbajnokságot”.

Pravda: "Putyin megnyerte a világbajnokságot"
Pravda: “Putyin megnyerte a világbajnokságot”

Bővebben:

http://preview.reuters.com/2013/9/13/un-report-expected-to-confirm-chemical-arms-in

http://www.pravda.ru/world/northamerica/usacanada/12-09-2013/1174167-sotsopros-0/

 

magyartudat.com

 

Címlapfotó: Aleppo, 2013. szept. 13. Fegyveres felkelő a Justice Palace épületében – Fotó: Reuters

One thought on “Az ENSZ vegyifegyver-ellenőreinek jelentése – Putyin “megnyerte a világbajnokságot””

  1. Ami azért köszönhető a lengyel külügyminiszternek Sikorskinak is. Ő viszont lehet, hogy az amerikai feleségétől kapta a fülest?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük