Elgondolkodtató, hogy a nyilvánosságra hozott törvények nem motiválják a magukat “sztárügyvédeknek” jog- és érdekvédő szervezeteknek nevezőket cselekvésre, a bíróságokról, ügyészségekről már nem is beszélve.
A Kúriának nevezett államérdeket védő intézmény ül, mint az a bizonyos a fűben.
Az Alkotmánybíróság holnapra tervezi a szerencsétlenül feltett kérdésekre a válaszadást.
A magukat nagyon okosnak, jogvégzett embereknek nevezők, demokráciát és jogállamot követelők, óhajtók, annyira “túl képezték” magukat, hogy Magyarországon mára teljesen ismertté vált a “feles” törvényalkalmazás.
A kormány mindig várakozik valakire, hiszen nem akar “jogkövetkezményt” döntésének következményeként. Csakhogy ezt már megtette, a szükségtelen végtörlesztés és árfolyamgát törvénybe iktatásával. A megoldás a törvényalkotási kényszer helyett, az alkalmazás szigorítása lett volna, ezzel a lehetőséggel azonban nem éltek. Inkább elődeik útját követték, amely a felügyelet hiányából fakadó, feláldozhatóságra épülő stabilitás elvén alapszik.
A parlamenti 2006-2014 ciklusban résztvevők összessége mintha teljes szakmai tudás hiányától szenvedne. Szajkózzák saját demagóg „megoldási javaslataikat”, amellyel egy lépést sem haladunk előre.
Mára nehéz arra választ kapni, hogyan sikerült az elmúlt 24 év során ennyi „figyelmetlen szakembert” a parlamentbe juttatni, akik talán még ma is valami csodában bíznak és azt képzelik a felelősségre vonást megúszhatják.
A média elhallgatásának köszönhetően, a B.É.CS. csak korlátozott mértékben tudja tájékoztatni a lakosságot többek közt arról, hogy a bankok csak szeretnék elérni az ügyfelek számára a korlátlan kockázatvállalást, az eljárás azonban teljességgel összeegyeztethetetlen a joggyakorlattal.
A devizahitelekkel becsapott ügyfelek, a 1997 évi.XXX. törvény szerint, nem felelnek korlátlanul a múltbeli, jelen és jövőbeli vagyonukkal.

Grell Antal
B.É.CS.

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük