Bajnai Gordon Kolozsváron tartózkodott pénteken, ahol az EMI-sek „Turista vagyok, nem magyar!” feliratú pólóval ajándékozták meg a volt miniszterelnököt.

Bajnai átveszi Sorbán Örstől az ajándékot
Bajnai átveszi Sorbán Örstől az ajándékot

Pénteken délelőtt, meg nem erősített források szerint, Bajnai az RMDSZ vezetőivel egyeztetett a Minerva-házban (ahol Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét is fogadták januárban), utána a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet székhelyén tartott előadást.

Az előadás helyszínén az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) elnöke, Sorbán Attila Örs egy „Turista vagyok nem magyar!” feliratú pólót nyújtott át Bajnai Gordonnak.

Az EMI elnöke az akció kapcsán kifejtette: „fel akartuk hívni a volt miniszterelnök figyelmét arra, hogy nem csak kampányidőszakban lehet Erdélybe látogatni. A felirat arra utal, hogy miniszterelnöksége alatt korrigálhatta volna a Gyurcsány-rezsim hazaárulásait, mivel nem tette meg, úgy gondoljuk, Bajnai Kolozsváron egy turista, aki csak kihasználni akarja az erdélyi magyarságot kampánycélokra”.

Nem liba! Nem liba!

Az EMI azt üzeni a baloldali politikusoknak, hogy akárcsak Eörsi Mátyás, Gyurcsány Ferenc vagy Mesterházy Attila nemkívánatos személyek Erdélyben és „az itthoni magyarság nem felejti december 5-ét” – részletezte Sorbán.

(itthon.ma)

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük