Észak-Korea tengeralattjáróról indított egy ballisztikus tesztrakétát a Kelet-kínai-tengeren, közölte a Yonhap hírügynökség.

A hírügynökség idézte dél-koreai vezérkar nyilatkozatát (JCS), mely szerint a tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétát (SLBM) helyi idő szerint 05:30-kor lőtték fel Sinpo város közeléből.

A Yonhap írja, hogy a rakéta a szárazföldtől körülbelül 500 km-re (311 mérföld) zuhant a tengerbe- ezt a japán légvédelem azonosította.

A ballisztikus rakétát két nappal azután lőtték fel, hogy Dél-Korea és az Egyesült Államok megkezdte az éves nagyszabású katonai gyakorlatok a régióban 75.000 katonával.

Észak-Korea szerint becsapta őket déli szomszédja, mivel ellenségükkel, az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatot tart, és ez komoly veszélyt jelent a biztonságra a Koreai-félszigeten.

Az USA által vezetett nagyszabású közös hadgyakorlat összejátszás a dél-koreai erőkkel, holott a KNDK többször figyelmeztette, hogy óvakodjanak ilyen jellegű. súlyos katonai provokációktól, mely veszélyezteti a térség békéjét és stabilitását.

Az Egyesült Államok háborús játékai egyértelműen azt bizonyítják, hogy ördögi módon gerjeszti a feszültséget, ezzel megteremtve egy esetleges konfrontáció lehetőségét a Koreai-félszigeten.

© AP Fotó / Ahn Young-oon

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük