Hárman meghaltak, húszan megsebesültek egy bulgáriai városban, amikor robbantás történt egy izraeli autóbuszon.

Robbantás történt a Fekete-tenger partján található Burgaszban egy izraeli turistákat szállító buszon; hárman meghaltak, több mint húszan megsebesültek – közölte szerdán a bolgár belügyminisztérium. A BBC információja szerint a busz a burgaszi repülőtéren robbant fel. A repülőteret lezárták, a járatokat átirányítják Várnára. A BNR állami rádió szerint két közeli autóbuszon is tűz ütött ki a robbantás után.

A bolgár televízió legalább hét halottról számolt be, egyikük a buszvezető. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg az áldozatok állampolgárságát, és a robbanás okát sem közölte. A BBC szerint Izrael már januárban arra kérte Bulgáriát, hogy erősítse meg a busszal utazó izraeli turisták védelmét.

Az izraeli külügyminisztérium megerősítette, hogy robbanás történt. Közölték, hogy 140 izraeli turista érkezett egy charterjárattal Bulgáriába, megérkezésük után mintegy 40 perccel történt a detonáció a turistákat szállító egyik buszon.
A burgaszi polgármester szerint a busz csomagtartójába helyezték a robbanóanyagot. A buszon mintegy 40-50 utas volt.

Az izraeli médiának szemtanúk panaszkodtak a repülőtéri tűzoltók lassú reagálásáról, mondván: “15 perce volt szükségük, hogy megkezdjék az oltást”. Bojko Boriszov bolgár kormányfő utasítására azonnal Burgaszba indult a miniszterelnök-helyettes, aki a belügyminiszter is egyben, továbbá a külügyminiszter és az egészségügyi miniszter, továbbá két egészségügyi felszereléssel ellátott repülőt irányítottak Burgaszba.

 novinar.bg/magyartudat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük