Fontos dolgokat tanulhat az Egyesült Államok Magyarországtól – így összegzett Tucker Carlson a Fox News műsorvezetője, miután interjút készített Szijjártó Péter külügyminiszterrel a magyar családtámogatási programról.

A Fox News sztárja igazán kitűnő elgondolásoknak nevezte a program elemeit, melyeket szerinte követni kellene.

A Fox News a legnézettebb amerikai hírtelevízió, a csatorna sztárműsorvezetője, Tucker Carlson hívta meg Szijjártó Pétert akivel a kormány közelmúltban bejelentett családvédelmi intézkedéseiről beszélgettek.

Szijjártó Péter műsorban arról beszélt, hogy a magyar kormány tudatában van az alacsony születésszámmal ami egész egész Európát jellemzi, és megértette, hogy a jövőt csak úgy nyerheti meg, ha változtat ezen a trenden, és ösztönzi a gyermekvállalást. Újabb gyermekek születése nem lehet gazdasági kérdés a jövőben.

Carlson az adásban megdicsérte az intézkedéseket szerinte a Nyugat-Európában a magyar állásponttal szemben, bevándorlókkal kezelnék a népességfogyást.

Ez az igazi konzervatív álláspont, ezzel szemben náluk, Nyugaton az a hozzáállás uralkodott el, mely szerint a kihaló embereket bevándorlókkal kell pótolni. Szijjártó Péter szerint ez egy régi vita Európában, amelyre Magyarország más választ ad, mint a nyugat-európai kormányok, hiszen mi nem hisszük azt, hogy a migráció a helyes megoldás a demográfiai problémák orvoslására. Szijjártó Péter beszélt a CSOK intézményéről kiemelve, hogy mekkora segítség a családoknak a kedvezmény, illetve, ha három gyermeket vállal, óriási kedvezményeket kapnak a személyi jövedelemadó fizetést illetően, írja a Hungary First itt.

Tucker Carlson az interjú végén megjegyezte, hogy ritkán gondolja úgy, hogy fontos dolgokat tanulhatnak egy másik országtól, azonban ebben az esetben ez az igazság. Azt is mondta, hogy sokan őrült ötletnek tartják a magyar terveket, azonban ezek igazán kitűnő elgondolások, melyeket követni kellene.

Itt megtekintheti a teljes beszélgetést:

2 thoughts on “Fox News: a magyar családtámogatási rendszer követendő példa”

 1. A gyerek üzlet lesz.
  Lesznek körök, akik majd kergetig a nőket szülni, hiszen az “jó pénz, gyerünk !”
  Az okosabbja pedig abból a pénzből fog külföldre menni családostúl.

  Az egészséges családalapítás nem így zajlik, ahhoz egy boldog nemzet kell,
  ami csak a mai rezsim eltünésével fog megvalósulni.

  USA nem tőlünk fog tanulni természetesen, azt a színvonalat
  mi soha nem fogjuk még csak megközelíteni sem, sőt a Benelux mintát sem,
  örülni kell, ha majd egyszer elérjük legalább a szlovéneket, vagy a horvátokat.

 2. A magyar családtámogatási rendszer a mai aktív embereknek tényleg világraszóló példával szolgálhatna. Már látszik a növekvő házasságkötések számán is, hogy nagyon jelentős segítségnyújtással már bátrabban mernek gyermekeket vállalni, még azok is, akik csak szerettek volna, vagy dédelgetett álomként élték meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük