Együtt érzünk a Hajdú-Bét károsultjaival, és velük együtt követeljük, hogy Bajnai Gordon adjon végre választ. Magyarázatokat már adott, most az őszinte válaszra várunk – jelentette ki Selmeczi Gabriella szombati sajtótájékoztatóján.

2003 táján félezer Hajdú-Bétben érdekelt, baromfitenyésztésből élő magyar család nézte végig, hogy oda lesz mindene.

A céget akkori tulajdonosa, a Wallis sorsára hagyta, sőt egyesek szerint tudatosan csődbe vitték a Hajdú Bétet. A Wallis vezérigazgatóját Bajnai Gordonnak hívták. A Hajdú-Bét kétkezi munkából élő baromfitenyésztői voltak az első állampolgárok, akik megtanulták Bajnai Gordon nevét, mielőtt politikus lett volna – emlékeztetett Selmeczi Gabriella. A Wallis az érdekeltségeibe tartozó offshore cégekkel végeztette el a piszkos munkát; magyar adószámot sohasem látott vállalatok képviselői szavaztak arról, hogy a Hajdú-Bét vagyonából kihez mennyi kerüljön – mondta el a szóvivő.

Fotó: fidesz.hu

Selmeczi Gabriella felhívta a figyelmet arra, az egykori MSZP képviselő, Karsai József szerint léteznek tikos Hajdú-Bét dossziék, amelyekről Bajnai Gordon is tudott. Karsai József nem fedte fel a dossziék tartalmát, azt állította, hogy elhallgattatták, és amikor megpróbált a segítséget kérni a Gyurcsány-kormánytól a libatenyésztőknek, akkor megfenyegették.

Selmeczi Gabriella feltette a kérdést: mi lehet a titkos Hajdú-Bét aktákban, hogy ha nem engedik nyilvánosságra hozni azok tartalmát. Mit tartalmazhatnak valójában még ezek az akták, ha az egykori MSZP képviselőt, Karsai Józsefet megfenyegetik és nyomást gyakorolnak rá, hogy ne hozza nyilvánosságra őket. A károsultakkal együtt a Fidesz kéri, sőt követeli Bajnai Gordontól, hogy adja meg végre valahára ezekre a kérdésekre a választ – szögezte le a szóvivő.

Amihez Bajnai Gordonnak köze volt ezidáig, ott mindig a magyar emberek veszítettek. Az, aki közhatalmat akar gyakorolni, meg kell felelnie minden írott és íratlan erkölcsi törvénynek – fogalmazott Selmeczi Gabriella.

Az MSZP és szövetségeseivel kapcsolatban merül fel állandóan a korrupció

A Fidesz szóvivője reagált az MSZP-s Burány Sándor trafikokkal kapcsolatos sajtótájékoztatójára is. Az MSZP és szövetségesei azok, akikkel kapcsolatban állandóan felmerül a korrupció, a lopás, az emberek megkárosítása. Emlékeztetett, Bajnai Gordon azt mondta, 2010 előtt Magyarország korrupt hely volt, Gyurcsány Ferenc is azt nyilatkozta, azért hagyta el az MSZP-t, mert ott lopnak, és Mesterházy Attila is azt mondta, nagy teher számára, hogy korrupt pártársai vannak. Sem morális, sem erkölcsi alapja nincs baloldali politikusoknak a sajtótájékoztatójukon illetett vádakkal előjönni – jegyezte meg Selmeczi Gabriella.

A Fidesz szóvivője kitért a reklámadóra is. Aláhúzta, az európai Unió igazságtalanul bánik Magyarországgal, és további megszorításokat követel a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében. A magyar kormány és a Fidesz nem hajlandó a magyar családokat megszorítások alá vetni – szögezte le. Elmondta, az egymilliárd forintnál több reklámbevétellel rendelkező cégek esetében jöhet szóba a reklámadó. A kormány még nem tárgyalt róla, még nem került az ügy a parlament elé – fejtette ki.

(fidesz.hu)
magyartudat.com MT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük