Izsák Balázs (Székely Nemzeti Tanács) javaslatai a marosvásárhelyi Székely Autonómia Tüntetés résztvevőinek

 

 

 

 

 

 

 

 

A sajtóban, meg a suttogással terjesztett propaganda ellenére a székely fővárosban, Marosvásárhelyen, biztonságban, normális légkörben le lehet folytatni még egy autonómia tüntetést is!

Nem készül ellentüntetés, a hatóságok csak szakmai – biztonságtechnikai – kérdésnek tekintik a maguk szemszögéből a kérdést.

Sok szempont mérlegelése után, az utat teljes szélességében lezárják, – ezzel a közúti baleset kockázata is kizárt – és az úttesten fogunk vonulni.

A magunk feladata, hogy felelősen, mindent megtegyünk azért, hogy a Székely Szabadság Napjának méltósága ne csorbuljon!

Ezért arra kérem a széki elnököket, hogy tájékoztassák a buszon érkezőket az alábbiakról, illetve, ahol tennivalójuk van azt végezzék el, amint következik:

1. Az emberek tudatában legyenek annak, hogy március 10-én nem lesz ellenség Marosvásárhelyen, biztonságban, otthon vannak .

2. A csendőrség a mi biztonságunkat szolgálja. A biztonsági embereink állandó kapcsolatot tartanak fenn velük. Mi, szervezők, Dumitru Pavel ezredessel, akik végig velünk lesz. A féynképezés, filmezés ne zavarjon senkit, az egyenruhások mindenki szeme láttára fényképeznek. Ez nem titok. Ha készül a SRI-nek kép, azt senki nem fogaj észre venni.

3. A rendőrség a buszokat a helyszínre vezeti. Ez szintén a mi érdekünk.

4. Kérem, jövet ne fogyasszon senki szeszes italt. A demizsonokat este, hazafele kell megbontani!

5. A fentiek ellenére, fokozottan figyeljünk a provokatőrökre, rendbontókra. Bármilyen zavar támad, a saját rendfenntartóink fognak eljárni, közbelépni, ha nincsen nagyobb baj. Ellenkező esetben a hatóságokhoz fordulunk, de remélem erre nem kerül sor.

6. Az autóbuszokon kell lennie egy felelősnek, akinél van egy példány az utaslistából. Jó lenne azt is tudatosítani, hogy az utaslistát nem a résztvevők megfigyeléséért kell csinálni, hanem ez minden szervezett utazáson, a törvény értelmében a buszvezetőnél kell legyen. Jó, ha a mi emberünknél is van!

7. Tudom, hogy mások is indítanak buszt. Kérem a széki elnököket, hogy a fentieket közvetítsék függetlenül attól, hogy ki szervezi. A felelősség mindenképpen a miénk. Jogi, erkölcsi, politikai értelemben is.

Üdvözlettel:

Izsák Balázs

Székely Nemzeti Tanács

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük