Dr. Pócs Alfréd az orvoskamara megyei elnöke, akitől a szervezet már korábban elhatárolódott.

Elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból dr. Pócs Alfrédot, az orvoskamara Heves megyei elnökét, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott – tudta meg a 24.hu.

Bár a kórház egyelőre nem válaszolt kérdéseinkre, az elbocsátás tényét az ortopéd szakorvos megerősítette lapunknak.

Pócs Alfréd elmondta, hogy a kórház igazgatója október 6-án hívta be és küldte el 25 év után azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes.

Jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik.

Pócs Alfréd amellett, hogy az orvosi kamara Heves megyei elnöke, tavaly az Egri Városvédők Egyesülete színeiben indult a megyeszékhely polgármesteri posztjáért is. Több mint 5 százalékot szerzett, kompenzációs listáról pedig be is került a közgyűlésbe, így jelenleg is önkormányzati képviselő.

Többször hangoztatta vírusszkeptikus nézeteit az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként. A Youtube-ra egy két héttel ezelőtt feltöltött videóban például a maszkviselés ellen érvel.

Egyesülete a nyáron 5G-ellenes tüntetést is szervezett Egerben, azt állítva, hogy az 5G mobiltornyoknak „elképesztő élettani hatásai” lehetnek.

Amikor elbocsátásának híréről kérdeztük, Pócs azt mondta: ő nem vírustagadó. Ám úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek.

A Magyar Orvosi Kamara szeptemberi közleményében Pócs Alfrédot ortopéd sebészként, harcos 5G elleni aktivistaként és az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként említette.

A kamara az elhatárolódást az orvosnak a koronavírus-járvány kapcsán tett kijelentéseivel indokolta. Mondván, azok jelentős részben tudományosan megalapozatlanok, félrevezetők és hamisak.

Mint írták, az érdekképviselet Heves megyei szervezetének elnöke nyilatkozataival „veszélyeztette az idősek, valamint a járványügyi védekezésben dolgozók életét, illetve aláásta a MOK hitelét”. Ezért az elnökség ellene etikai bejelentést tesz.

A kamara ugyanebben a közleményben határolódott el a Gődény György gyógyszerész által hirdetett összeesküvés-elméletektől. Vele Pócs többször is együtt szerepelt vírusszkeptikus konferenciákon, írja Benke Ágnes.

Magyar Tudat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük