Koronavírus: Róma és Milánó szennyvízhálózatában is azonosították a kórokozót

Fotó: Reuters/EPA

Négyszázharminchét fővel 25 085-re emelkedett az elmúlt huszonnégy órában a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban – közölte szerda este az olasz polgári védelmi hatóság. Az aktív fertőzöttek száma országos szinten az egymást követő harmadik nap csökkent, a járvány gócpontjának számító Lombardiában viszont emelkedett.

    Az egy nap alatt elhunytak száma majdnem százzal csökkent az egy nappal korábbi 524-hez képest.
    Az aktív fertőzöttek száma az utóbbi huszonnégy órában országosan tíz fővel csökkent, ami jelenleg 107 699 beteget jelent.
    A gyógyultak száma egy nap alatt túllépte a kétezerkilencszázat, ami az eddigi legmagasabbnak számít. Ezzel a gyógyultak létszáma meghaladta az 54 ezret.
    A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma 187 327.
    Lombardiában szerda estig 1161-gyel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 960 és a két nappal korábbi 735 után. A tartományban a legtöbb fertőzöttet, 480-at Milánó városában azonosították.
    Az emelkedést a polgári védelem a megnövekedett számú vírustesztekkel magyarázza: országos szinten mintegy egymillió vírustesztet végeztek, minden 18,7 tesztre 1 beteg jut, ami 5,3 százalékos fertőzöttségi szintnek felel meg.
    Az olaszországi régiók közül a legtöbb igazolt fertőzöttet – több mint 34 ezret – jelenleg Lombardiában regisztrálják, Piemontban több mint 15 ezer, Emilia Romagnában több mint 13 ezer a számuk. A legkevesebb aktív fertőzöttet Basilicata és Molise tartományban diagnosztizálják, tartományonként valamivel több mint kétszázat.
    Eddig 143 orvos veszítette életét a járványban.
    A Közegészségügyi Hivatal (Iss) bejelentése szerint Róma és Milánó szennyvízhálózatában is azonosították a Sars-Cov-2 vírust. Az Iss ezzel egyidőben leszögezte, hogy az ivóvíz biztonságos.

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük