Az Ukrán Népi Mozgalom (Ruh) nacionalista szervezet tucatnyi aktivistája rendezett demonstrációt Magyarország kijevi nagykövetsége előtt pénteken Orbán Viktor miniszterelnök szerintük “Ukrajna-ellenes” kijelentései és a Déli Áramlat gázvezeték építése ellen.

Az Ukrán Népi Mozgalom (Ruh) nacionalista szervezet tucatnyi aktivistája tüntet Magyarország kijevi nagykövetsége előtt 2014. november 7-én. A demonstrálók Orbán Viktor miniszterelnök szerintük "Ukrajna-ellenes" kijelentései és a Déli Áramlat gázvezeték építése ellen tiltakoztak. MTI Fotó: Kovács Andrea
Az Ukrán Népi Mozgalom (Ruh) nacionalista szervezet tucatnyi aktivistája tüntet Magyarország kijevi nagykövetsége előtt 2014. november 7-én. A demonstrálók Orbán Viktor miniszterelnök szerintük “Ukrajna-ellenes” kijelentései és a Déli Áramlat gázvezeték építése ellen tiltakoztak. MTI Fotó: Kovács Andrea

Vjacseszlav Rudenko, a megmozdulás egyik szervezője elmondta: nemtetszésüknek kívánnak ily módon hangot adni amiatt, hogy a magyar miniszterelnök és kormánya folytatni kívánja az Ukrajnát elkerülő, orosz földgázt szállító vezeték megépítését. Tiltakoznak továbbá Orbán Viktor azon kijelentése ellen, miszerint Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából Ukrajna “potenciális veszélyforrás” lenne – tette hozzá.
“Szeretnénk figyelmeztetni a magyar népet, hogy azokban az országokban, amelyeknek vezetése támogatja Oroszország politikáját, hamarosan orosz katonák, orosz zsoldosok jelenhetnek meg. Legyen intő példa Ukrajna esete: az országból elmenekült Viktor Janukovics volt elnök Moszkva-barát politikájának következményeit most az ukrán nép szenvedi meg” – fűzte hozzá.
A demonstráció résztvevői emlékeztették Magyarországot az 1956-os forradalomra. “A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek” – fogalmaztak petíciójukban, rámutatva arra, hogy most Ukrajna küzd függetlenségéért és területi egységéért Oroszországgal szemben.
A tüntetők a “Dicsőség Ukrajnának!” szokásos jelmondat mellett “Dicsőség a magyar népnek!” felkiáltással fejezték ki tiszteletüket Magyarország iránt.
A demonstráció békésen, provokációk és rendbontások nélkül zajlott le. Szuromi Antal konzul átvette a tüntetők petícióját, ígéretet téve arra, hogy a külképviselet eljuttatja a magyar kormányhoz, írja Kovács Andrea, az MTI tudósítója.

magyartudat.com

One thought on “Nacionalisták tüntettek a kijevi magyar nagykövetség előtt”

  1. Bizony tudjuk valakik valahol beleszoktak nyúlni a máséba!Nem kell idegeskedni, a legutóbbi gázszámlátok is az uniós polgárok adójából lett kiegyenlítve az oroszoknak. Az üzletet nem kéne összekeverni a politikával!Ha engedi a” bölcs” EU. a Déli Áramlatot megépíteni azzal a nyugati világ is jól járna. Ja, hogy akkor nem fogy majd a méregdrága, tartályhajón szállított palagáz? Az üzlet az üzlet.Én helyetekben az ukrán állam aranytartalékának a sorsa miatt aggódnék!Nem tetszik a az új ukrán nyelvhasználati törvény: emberi, uniós jogokat sért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük