Nemzeti konzultáció Trianon felülvizsgálatáért 2019-ben

Két hónapja kapcsolódtam be a Trianon felülvizsgálatának kezdeményezése ügyében a Magyarok Világszövetsége által tavaly októberben “Nemzeti konzultáció Trianonról” címen indított aláírásgyűjtésbe.
Budapest forgalmas csomópontjaira állunk ki rendszeresen a gyűjtőasztalunkkal, aláíróíveinkkel, transzparensünkkel, hazafias aláfestő zenéinkkel és azt tapasztalom, hogy az emberek közt van támogatókészség.
Az elmúlt bő egy évben a Magyarok Világszövetsége szerény gyűjtőkapacitásával és lényegében nulla reklámmal is már vagy kétszázötvenezer aláírás gyűlt össze.
Ráadásul számos közismert ember is a nevét adta az ügyhöz, mint pl. Lázár János volt miniszter, Debrecen, Miskolc, Kecskemét és még vagy egy tucat város fideszes polgármesterei és több országgyűlési képviselőjük is. De említhetném Bayer Zsoltot, Witner Máriát, Bogár Lászlót, Eperjes Károlyt, Kassai Lajost vagy éppen Pataky Attilát, a Kárpátia, a RomEr zenekarokat vagy a Mi Hazánk vezetőségét is a kezdeményezést támogató számos ismert személyiség közül.

Ezek fényében azt gondolom, itt lenne az ideje, hogy ez az egész ügy új sebességfokozatra kapcsoljon és tűzzük ki célul az egymillió aláírás mielőbbi összegyűjtését, mert akárcsak anno a kettős állampolgárság témája, ez az ügy is kezd eljutni oda, hogy lehet belőle valami.
Ehhez viszont szélesebb körű mozgalmi aktivitásra lenne szükség!
Kellenének aláírásgyűjtő akciócsoportok országszerte, akik kiállnak vidéken is a forgalmasabb helyekre gyűjteni.
A különböző hazafias szervezetek mind be kéne kapcsolódjanak a munkába! És a jobboldali médiumoknak is el kellene kezdeni folyamatosan tudósítani a témáról.

Azt gondolom, hogy nincs még egy ehhez fogható jelentőségű nemzetstratégiai kérdés a magyarság számára, mint Trianon. Még a népesedési témával is vetekszik, sőt, igen jelentős egymásra hatása is van a két dolognak. Képzeljük csak el, hogy bármilyen szerény revíziós eredmény is már milyen lelkesedést kelthetne a társadalmunkban és mekkora lendületet adhatna a nemzeti továbbépítkezésnek.
Kérek hát minden hazafias érzésű magyart, hogy vegye a fáradságot és álljon cselekvően is az ügy mellé, jelentkezni lehet nálam vagy a Magyarok Világszövetségénél is.
És szorgos népünk győzni fog!

Budaházy György

Címlapfotó: Ancient Hungary

28 thoughts on “Nemzeti konzultáció Trianon felülvizsgálatáért 2019-ben

 1. Az írás utcsó mondata a francia ÉRETLENEK c. film
  maradandó ironikus szálló igéje lett.
  Ez így valóban jellemző ….
  http://oliverdiblog.blogspot.com/2013/03/szorgos-nepunk-gyozni-fog.html

  Majd Orbán visszacsinálja magának a nagy “történelmi” Magyarországot a csehek, horvátok, szlovákok, szlovének, szerbek, osztrákok, románok,
  ukránok, magyarok beleegyezésével
  és a franciák, angolok, amerikaiak vezényletével, Soros György kolostorba
  vonulásával (hiszen erről is Ő tehet, nemcsak az időjárásról) és Horthyt is lehet újra 3x temetni,
  és még a falu és a városok népei is együtt
  kantálják a “magyartelevízíóban”

  “Szorgos népünk győzni fog” 🙂 🙂

  (oszt nehogy az legyen a vége egyszer, hogy
  a magyarok az csak egy “ország nélküli nemzetiség”,
  merthogy már jártunk így többször is, ideje lenne tanulni, mert most menekülő rabszolgák vagyunk éppen)

  1. Magyarország jelenleg 2012 január 1 óta egy Amerikában alapított gazdasági társaságként funkcionál. Hogyan érvényesíthetne terület igény jogokat a Magyar Köztársaság nevében? Vagy, ha akarom köztársaság, ha akarom gazdasági társaság?

 2. Ebbe az akcióba az elszakított területeken lakókat is be kellene vonni hiszen Ők szenvedtek a legtöbbet az igazságtalan diktátum miatt.

 3. Mi is ala szeretnenk irni (Toronto – cca. 50 ezer Hun), de szerintem a vancouveriek is melle allnak (cca. 10 ezer Hun).

 4. Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek , csak nehogy nagyobb baj legyen ebből is .
  Hiszen ebbe sokan bele fognak szólni a világ összes népei . Többször is halgattam már ehhez hasonló műsort . Ha tehetném én is alá írnám . De valóban eddig valami pénz gyűjtésről is volt szó . Nagyon nehezen megyek mert egy gyógyszer 2014,-ben(EPOLÁR-TRIÓ) nagyon szét marta a csontjaimat és az izmaimat . EZ HOSSZÚ::
  Ha van valamilyen lehetőség ,levélben , V , valamilyen formában , örömmel részt veszek .
  Kiskunfélegyháza Kossuth L. út, 33, B,ép A,lép II. em 1 ajtó.

 5. 1. Dél Szlovákiában még mindig van olyan magyar többségű terület , kb 10 000 nkm és kb 500 000 fő , amelyből 400 000 magyar , maradna még kb 100 000 magyar Szlovákiában , de lenne nálunk is kb 100 00 szlovák , példát kell mutatnunk a világnak , hogy mi a 100 000 szlovákunknak megadunk mindent , saját nemzetiségi Önkormányzat , kétnyelvű utcatáblák , kétnyelvű hivatalos feliratok a kormány intézményeken , ahol a szlovákság száma eléri a minimum 10 százalékot !!! Nem húszat !!! És senkit sem zavarna ha valahol kinn van egy szlovák zászló !!! Ott óvoda , bölcsöde esetleg általános iskola , saját nyelvhasználat , AZOKAT A JOGOKAT ADJUK MEG AMELYEKET MI SZERETNÉNK AZ ERDÉLYI SZÉKELYEKNEK !!! 2. A Délvidéken is van még kb 3 000 nkm ahol magyarok vannak többségben , de lehet hogy kapnánk velük együtt 100 000 szerbet !!! De ugyanúgy példát kell mutatnunk , mint a nálunk lévő szlovákoknak !!! Van egy 2035 ös USA-OROSZ terv !!! Ebben Kárpátallja önálló lenne !!! Ez szerintem nekünk jó lenne , ha a ruszinok nem nyomnak el !!! Mivel Rimánia visszakpaná Modovát , ahol tényleg majdnem 4 millióan románul beszélnek , miénk lenne a Partium !!! Ezzel nagy baj van !!! 400 000 magyar és 2 millió román !!! El kéne fogadnunk , de a Románokkal ki kéne egyeznünk !!! Észak Erdélyből kéne kapnunk nem a 2 , bécsi döntéskor kapott 40 hanem csak kb 30 000 nkm területet , itt kb 1 millió magyart és mintegy másfél millió románt kapnánk !!! A nálunk lévő románoknak ugyanúgy mint a szlovákoknak és a szerbeknek meg adnánk mindent !!! így is maradna még több százezer magyar román területen !

 6. Erdélyből Szatmár , Szilágy , Kolozs , Maros , Hargita és Kovászna megyéket kéne Magyarországhoz csatolni , ez kb 1 millió magyart és másfél millió románt jelenten ! És csak 32 000 nkm . Kevesebb mint bécsi döntésnél volt !!! De az is megoldás lehetne , ha Erdély önálló ország lenne . 1 Nem lennénk határosak Romániával . 2 , Erdélyben a magyarság számaránya 20 % lenne , de ebben az esetben is kell Székelyföldnek az Autonómia . Így is kb 500 nmk visszacsatolható lenne a magyar határ közelében . Majd 100 év múlva tarthatunk népszavazást , hogy ki hova akar tartozni !!!

 7. Érdekességképpen jegyzem meg, hogy az MJT akkori egyik ideológusaként az un. Autonómgyűrű elméletet dolgoztam ki, melynek a lényege, hogy minden elcsatolt területet autonómként értelmezünk és az az Autonómgyűrű egyik részterülete. Mivel hivatalosan bejegyzett politikai szervezet voltunk , ezért annak idején ezt minden érintett nagykövetségre eljuttattam hivatalos iratban aláírva lepecsételve ! Ezek másolatai természetesen megvannak ! Ezt azért írtam le , mert ez az egyetlen hivatalos dokumentum , mely Trianon tulajdonképpeni erős revíziója ! Tehát azért voltak akik tettek !

 8. Hogy nevezhető egy konzultáció nemzetinek, ha azt csak Budapesten, egy szűk időkeretben lehet aláírni? Ez így nem fog működni, sajnálom.
  Debrecenből

 9. Tisztelt Honfitársaim!
  Nem kérdéses hogy , egyetlen ország sem vesztett annyit Trianon-i ” béke szerződéssel” mint Magyarország! Hazánk 2/3 részét
  egy tollvonással elorozták, a határvonalakat szinte találomra húzták meg alkalmasint akár városokat, falvakat kettévágva. Persze arra odafigyelve hogy minden gazdaságilag értékes területet elvegyenek. Aljas TOLVAJ módján csak annyit hagyva nekünk hogy nemzetünk éppen ne haljon éhen! Hihetetlen hogy a Románia hogy kaphatott EGY EGÉSZ ORSZÁGOT!? De a többi, tőlünk területet nyert “országnak” sem maradt oka panaszra!
  Ezt csak egyetlen szóval lehet jellemezni: UNDORÍTÓ!!!!
  Mindezek ellenére mit remélünk így 100 év múltán az aláírás gyűjtögetéssel? Melyik ország mondja majd hogy , igen ez igazságtalan döntés volt, és visszaszármaztatjuk Magyarországnak azon területeket melyek el lettek csatolva!
  Ezt tényleg el tudja valaki hinni???? Ez sajnos békés úton nem lehet elérni, az viszont biztos hogy az összes környező országgal szemben nem tudnánk háborút nyerni! Van aki lát igazi, korrekt valós megoldást, ami nem csak szó cséplés? Mert az az egy biztos, senki nem ad vissza nekünk semmit, csak mert gyűjtöttünk 15 millió aláírást!

 10. Nagyon jó lenne, ha interneten is lehetne ennek az ügynek a támogatását megoldani, nem csak személyes aláírással. Ha erre van lehetőség, akkor kérem írják meg, hogyan tudom megtenni.

 11. “Egy román szakbizottság ünneppé nyilvánítaná a Trianon-évfordulót.
  Amennyiben a törvénytervezetet a képviselőház plénuma is elfogadja, Románia minden évben meg fogja ünnepelni a trianoni szerződést!!!”
  (index)

  Szégyen és gyalázat amit Velünk csináltak. Bezzeg Németország újraegyesült.
  Nem csak aláírás kell, vissza kell szerezni, mint ahogy a vitéz Horty Miklós Kormányzó Úr is tette.
  Nekem elég lenne az is ha a vétkes országok csak annyit mondanának, hogy “bocs, elk@rtuk, nem kicsit…. Nagyon!

 12. A kísérő szöveg szép, megindító, de… Na ez az a fórum, ahol a határon túli magyarság is érintett és aláírási lehetőséget kellene nekik is biztosítani. Ez ebben a formában nem biztosított. Ugyanúgy, a vidéken élő magyarok aláírási lehetősége sem. A budapesti lakosok is csak akkor fognak aláírni, ha éppen arra járnak. Ez a lehetőség amit önök biztosítanak ez nem elég semmire, ha csak titkon azt remélik, hogy hátha nem fog összejönni a kellő aláírás szám és akkor nem kell tenni semmit. Majd ráfogják a magyarságra, hogy érdektelenség miatt elmaradt az “előadás”. Nincs marketingje a “mozgalomnak”. Minden marhaságnak lehet internetes hátteret találni, hogy szavazatokat gyűjtsenek, erre nem. Egy ilyen horderejű, a világ minden magyarját érintő problémát, pedig így akarnak megoldani, hogy Budapest forgalmas belterületein itt, ott kiállva aláírásokat gyűjtögetnek? Ez nem fog semmilyen eredményt hozni. Személy szerint én ritkán járok a belvárosban és ha lehet el is kerülöm, tehát én sem fogok összefutni az aláírásgyűjtőkkel. Nem hiszem, hogy ennyi világ magyar közt nem akad olyan tehetős, aki anyagilag is tudná segíteni a kezdeményezést. Most nem Lázár “…mindenki annyit ér amennyije van” Jánosra gondolok. Továbbra is sok sikert kívánok a munkájukban.
  Ami növeli a gyanúmat, hogy kamu mozgalomról van szó, hogy a gmail-es e-mail címemet a rendszer visszadobja “Adjon meg valós e-mail címet” szöveggel, amit mindenhol máshol elfogad minden rendszer. Most kíváncsi vagyok, hogy a másik címemet is visszadobja?

 13. Meg volt!Hónapokkal koràbban! Minden igaz magyar,az operett àllampolgàrokkal szemben KÖTELES ALÀIRNI!

 14. Már alig várom hogy történjen valami édesapám már húsz éve hogy megvan halva nyugodjon békében és ő mondta hogy fiam ti megfogjátok érni már én is 64 éves vagyok adja az ISTEN hogy békésen történjen ne legyen vérfolyás Édesapám 3 évet volt orosz fogságban szabó műhelyben dolgozott szabó mester volt Német ajkú fogjokkal és mindig mesélte azt mondta egy Német tiszt hogy a háború nem ért véget csak befejezödött Hát ne legyen háború csak úgy ahogyan szétszaggatták a nagy MAGYARORSZÁGOT 21 ember döntötte el ugyan úgy döntsék el most is adja ISTEN hogy igy legyen !

 15. MAGYARORSZÁG erőss ország volt és vesszen Trianon hogy mégegyszer olyan ország lehessen amilyen volt egy nagyon erőss NAGYMAGYARORSZÁG sajnos sokaknak nem tetszik a nagyméltóságú mélyentisztelt ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR és kormánya de csak ő általuk fog megtörténni a várva várt mindenki számára nagy esemény NE LEGYÜNK TÖBBÉ SZOLGÁK !HAJRÁ MAGYAR TESTVÉREK HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!

 16. Magyar és magyarérzelmű motorosok 2020.06.04.én .a”Trianon” palota udvarában a helyünk szervezzük meg!!
  Az utolsó lehetőség!!!

 17. 100 év elteltével kérjük a Trianon-ban aláírt okmány minden egyes pontjának és indoklásának felülvizsgálatát. Jogszerűségének és jog ellenességének megállapítását és az eredeti határok visszaállítást. Ez a jelenlegi helyzetben is aktuális, mivel az elcsatolt területeken érezhető a nemzetiségiek gyűlölete, jogainak napi életben való megsértése.

 18. Miről szól ez az egész? A cikkből sajnos nem derülnek ki a célok. Tényleg nagy-Magyarországot akarnak, mint a cím alatti képen? Tengerparttal? Őrület!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás