A német megszállás áldozatainak emlékműve arra hivatott, hogy kifejezze azt a fájdalmat és megpróbáltatást, amelyet szabadsága elvesztése miatt a magyar nemzet érzett és elszenvedett – írta Orbán Viktor kormányfő nyilatkozatában a budapesti Szabadság téri emlékműről.
A német megszállás áldozatainak emlékmûveA miniszterelnök szerint vasárnap – amikor helyére emelték a köztéri alkotást – a kormány eleget tett kötelességének, amellyel “az alkotmányos rendnek, az egykori áldozatoknak és ma élő magyaroknak tartozunk”.
Az emlékmű “mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy hazánk függetlenségének elvesztése tragikus következményekkel járt”, sok százezer ember életét követelte, és további millióknak okozott tengernyi szenvedést – írta Orbán Viktor, emlékeztetve, hogy 1944. március 19-től 1991-ig Magyarország területén folyamatosan állomásoztak megszálló csapatok.
“A megszállás hosszú évtizedei alatt olyan szörnyű dolgok történtek Magyarországgal és a magyar állam polgáraival, amelyek függetlenségünk és nemzeti önrendelkezésünk megléte esetén sohasem következhettek volna be” – hangsúlyozta a miniszterelnök.
Gyermekeinket és unokáinkat arra figyelmeztetjük – folytatta -, hogyha szabad, békés, boldog életet akarnak, ha a Magyarországon élő emberek közötti egyetértést kívánják, és ha az elődök által fölhalmozott értékek fennmaradását fontosnak tartják, mindenekelőtt Magyarország függetlenségét és önrendelkezését kell megvédeniük, megtartaniuk, és ha a szükség úgy hozza, visszaszerezniük. “Legyen ez mindannyiunk számára egyszerre tanulság, intelem és parancsolat” – zárta nyilatkozatát a kormányfő.
A Szabadság téri emlékmű elemeit vasárnap reggelre emelték be a helyükre, emiatt civilek és ellenzéki “politikusok” is hőbörögtek. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn közölte, hogy nem tartanak avatóünnepséget, amit azzal indokolt, hogy a kormány tiszteletben tartja az elmúlt néhány hét társadalmi vitáit, megszólalásait, az emlékművet sérelmezők fájdalmát, “félreértéseit”.

4 thoughts on “Orbán Viktor kormányfő a Szabadság téri emlékműről”

 1. *
  Az orosz megszállási emlékmű miatt soha nem tiltakoztak az IDEGENBÉRENCEK az elmúlt 70 évben.
  Soha nem VISÍTOZTÁK a bolsizsidók, hogy “minden társadalmi támogatás nélkül állítottak fel egy emlékművet az ország egyik központi terére”, – ahogyan most az Index és bal-lib média teszi!
  Egyszer sem dobálták meg tojással.
  A német és orosz megszállás között annyi a KÜLÖNBSÉG, hogy az oroszok négyszer taposták Magyarországot 1849 óta és többször annyi magyar gyilkoltak meg és hurcoltak el a Kárpát-medencéből. 4-szer gyilkolták meg a független magyar államot, – meghatározva hazánk SORSÁT!
  Miért akarják tovább hamisítani és mérgezni azt a magyar nemzeti és történelmi tudatot, amely szerint hazánkra a német és az orosz agresszió EGYARÁNT VÉGZETES volt az elmúlt évszázadokban és a jövőben is az lehet?
  Mi a célja a hazai internáciknak azzal, hogy a német megszállók bűneit a magyarokra hárítják?
  Ugyanezek még Trianont és az orosz megszállást is a “magyar BŰNÖS NEMZET” koncepciójukba illesztik, – szerintük mindennek a MAGYAROK AZ OKA és mindenütt ezt harsogják.
  Az indexen és minden balliberális fórumon és a nemzetközi propagandában is ez az alapállásuk évtizedek óta!
  https://www.facebook.com/sandor.sath?fref=nf
  *

 2. Ez a fickó úgy osztotta meg hazaáruló fajtája gyalázkodó véleményét az Orbán-oldalon a megszállások ÁLDOZATAINAK emlékművéről, hogy ne is lehessen hozzászólni. Emiatt született a fenti hozzászólásom.
  Megnéztem az oldalát és elgondolkodtam, hogy vajon mennyi magyarságtudat és a múltunkkal, TRAGÉDIÁINKKAL való AZONOSULÁS lehet az ilyen IDEGENIMÁGÓKBAN.
  https://www.facebook.com/sandor.sath?fref=nf

 3. Elég lett volna átnevezni az emlékművet:
  ” A FASIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKMŰVE” -re.
  Igy mind a magyar fasizmus Horthy M. -tól Szálasiékig
  és mind a későbbi német náci megszállók szerepelnének, joggal mint a magyarok gyilkosai.
  De hát mit várjunk Magyarország mai elsőszámú közellenségétől aki ha végre megbukik, béke lesz újra itthon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük