Információink szerint néhány perccel ezelőtt a TEK elfogta és őrizetbe vette a „Roma Gárda” vezetőjét, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferencet.
A Dunántúli Napló információja szerint csütörtök délután kommandósok fogták el és őrizetbe is vették a „Roma Gárda” vezetőjeként magát Daflics ezredesnek tituláló Bagó Ferencet. Ennek okát egyelőre nem tudni. A rendőrség a hírt nem erősítette meg.

A nap során korábban sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Gárda ellen összefogó cigány egyesületek a pécsi Esélyek Házában. A biztonsági őr szerint napközben többen is keresték az egyesületek tagjait a házban, főként jobbikos képviselők.

Bagó Ferenc, „Daflics ezredes” ismét hangsúlyozta: szeretné megvédeni népét a támadásokról, és bár igaz, hogy büntetett előéletű, szerinte ez a Magyar Gárda több tagjáról is elmondható. Hozzátette, mióta megjelent a nyilvánosság előtt, horogkeresztet festettek a házára, a Facebook-profilját pedig feltörték, így oda már be sem tud lépni

Hegedűs István, a megyei cigány önkormányzat vezetője azt nyilatkozta a Dunántúli Naplónak, elhatárolódik a szerveződéstől, s azoktól is, akik támogatják, szerinte utóbbiaknak nincs helyük a közéletben.

 

Az idáig vezető folyamat nem kezdődött – vélekedett Tistyán László szociológus, a pécsi Fact Intézet vezetője. – A rendszerváltás óta a társadalom egyes csoportjait magukra hagyták, ennek pedig leszakadás lett az eredménye. A romák jelentős része középkori állapotok között él. A mesterségesen felkorbácsolt indulatok miatt, ha valamilyen probléma adódik, arra nem párbeszéd a válasz, hanem az, hogy le kell gyűrni a másikat. Ráadásul az utóbbi évek történései azt a benyomást keltették, hogyha nem tudom magam megvédeni, más, az állam nem fog megvédeni, ezért aztán mindenkinek mindenki ellensége, aki más, mint ő – fogalmazott Tistyán László

bama.hu/magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük