Orosz – kínai katonai együttműködés

Orosz, kínai katonai együttműködés jön létre, amelynek célja az új fenyegetésekkel szembeni együttes fellépés – adta hírül a Tass.

Az orosz védelmi miniszter helyettes, Anatolij Antonov hétfői nyilatkozatában közölte, együttműködésről szóló tárgyalásokat folytat az orosz védelmi miniszter Szergej Shoigu és Kína Központi Katonai Bizottságának alelnöke, Fan Changlong.

“Kína megerősítette a közös álláspontot, miszerint közösen kell fellépni a kihívások és fenyegetések ellen” – mondta. Antonov. “A cél a jelenlegi világrend megváltoztatása, a kettős mérce megszüntetése, valamint a kölcsönösen előnyös kapcsolatok erősítése. Májusban és augusztusban két orosz-kínai hadgyakorlat lesz a Földközi-tengeren és a Japán-tenger térségében. Úgy gondoljuk, további párbeszéd során megállapodhatunk a főhadiszállás – beleértve a rakétaelhárítók működését – kérdésében” – tette hozzá.

Az orosz védelmi minisztérium felkérte kínai szövetségesét, hogy júniusban vegyen részt a Moszkva közelében megrendezésre kerülő Army-2015 Nemzetközi Katonai-műszaki Bemutatón.

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük