Oroszország a világ legfejlettebb harci gépének fejlesztésén dolgozik: Íme a MiG-41

Oroszország 2013 óta dolgozik a MiG-41 hiperszonikus elfogó repülőgép kifejlesztésén.

A repülőgéppel kapcsolatos összes munka abszolút titoktartási körülmények között zajlik. Az eddig ismert forma szerint az új vadászgép 5 ++ generációs repülőgép lesz, és az elavult MiG-31-et fogja felváltani, amelyet majdnem 40 évvel ezelőtt állítottak hadrendbe.

A repülőgépet elsősorban alacsony hőmérsékleten, például az Északi-sarkvidéken és a 100 km magasságban lévő Kármán-vonal közelében, vagyis nagy tengerszint feletti magasságokban fogják alkalmazni.

Az űrközeli missziókhoz a vadászgépnek olyan motorral kell rendelkeznie, amely képes atmoszféra, levegő nélkül működni.

A teljesen felszerelt MiG-41 képes lesz:

  • hiperszonikus sebességgel repülni (5500 km / h-ig)
  • 1500 kilométer hatótávolság
  • akár 100 kilométer magasságban is repülni

A MiG-41 új lopakodó technológiákat fog használni, mivel az ötödik generációs Su-57 vadászgéphez használt meglévő radar-elnyelő anyagokat csak a szuperszonikus küldetésekre tervezték.

Az új orosz vadászrepülőgép minden modern típusú rakétát hordoz, például a hajó elleni Zircon és a többcélú Kinzhal rakétákat.

Ezen felül a repülőgépnek lesz a világ legerősebb R-37 levegő-levegő rakétája, amely akár 300 kilométer távolságra lévő célokat is képes eltalálni. A jelenleg alkalmazott rakétát a jövőben a 400 km-re tervezett KS-172 váltja fel.

A MiG vállalat igazgatója elmondta, hogy az új elfogóval a munka folytatódik.

Jelenleg a munka a kutatási és fejlesztési szakaszon megy keresztül, míg a repülőgép tervezési projektet ebben az évben kell elkészíteni, írja a TASS.

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

2 thoughts on “Oroszország a világ legfejlettebb harci gépének fejlesztésén dolgozik: Íme a MiG-41

  1. Isten az embert,spiritualis lenynek Teremtette,ezert az ember,nem tud mit kezdeni a technikaval,csak mindig,ujra es ujra elpusztitani onmagat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük