Soros György, az amerikai spekuláns és milliárdos pénzember sürgette az EU-t, hogy ne foglalkozzanak Görögországgal, helyezze Ukrajnát előtérbe, mert ez a politika rossz, és katasztrofális eredményekhez vezet.

Soros szerint, Putyin orosz elnök nem akar katonai győzelmet Ukrajnában úgy, hogy elfoglalja egy részét az országnak és átveszi annak minden nyűgét.

Míg Európa dob Ukrajnának a túléléshez elég “aprópénzt”, addig Görögország zsebét tömködi.
Szerinte Putyin minden előnyét élvezi a helyzetnek ebben a burkolt világháborúban.

Ebben a helyzetben, Ukrajnának és szövetségeseinek kell reagálni, amíg az ország nem kerül a gazdasági összeomlás szakadékába, mondta a spekuláns.

Soros úgy véli, hogy valószínű a forgatókönyv, amelyben Putyin eléri a fő célját – az ukrán ellenállást lebontja, és Európát elárasztják a menekültek – a reális becslések szerint, ez mintegy kétmillió embert jelent. Ezt követően a győztes Oroszországot az európai barátai biztosítják az oroszellenes szankciók enyhítéséről, mely azt is jelenti, hogy az Európai Uniónak, mint a globális politikai hatalom részénekvége.

Hogy elkerüljük az ilyen szomorú véget, mindent meg kell tenni, hogy támogassuk az új Ukrajnát – akár részt vesz a közvetlen katonai konfrontációban Oroszországgal szemben, akár nem, mondta Soros.

magyartudat.com

2 thoughts on “Soros: Az EU-nak Ukrajna fontosabb, mint Görögország”

  1. Jól spekulál, hiszen a görögök éppoly rafináltak, mint ők. Ukrajna viszont kincsesbánya.

  2. Nem ez a dolog lenyege hanem az uj piac ill a rengeteg eladhato fegyver amit ugy visznek mint a cukrot haboru eseten. a vegeredmeny sok halott es hogy par ujgazdag milliardossal kibovul az “elit” na meg a rengeteg adosrabszolga…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük