Politikai és nem gazdasági kérdésként találkozott a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóberuházással Bajnai Gordon miniszterelnökké választása, 2009 tavasza után – az Együtt-PM szövetség vezetője erről a Szolnoki Törvényszéken Sukoró-ügyként közismert büntetőper pénteki tárgyalásán beszélt tanúkénti meghallgatásán.

sukoró_kaszino

A volt kormányfő szerint 2009-ben az akkor ellenzéki Fidesz parlamenten belül és kívül is változó érveléssel folyamatosan támadta a projektet.
Bajnai Gordon elmondta: kormányfőként a témában benyújtott parlamenti interpellációk és kérdések után felkérte Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy vizsgáltassa ki az ügyet, különösen annak a telekcserére vonatkozó részét. Az alapos vizsgálat szerint nem történt olyan jogszabálysértés, ami beavatkozásra ad okot. Ezt követően 2009 nyarának végén arról értesült, hogy az ingatlancsere kapcsán ügyészségen lévő értékbecslés mintegy 600 millió forinttal kevesebb, mint a nemzeti vagyonkezelőé, ezért úgy határozott, hogy a kérdésben döntsön a független magyar bíróság – ismertette.

 

(MTI)

magyartudat.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük