Szatmárnémeti – új képviselő Szegedi Csanád helyett

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Béla, a Jobbik párt európai parlamenti képviselője vette át volt kollégája, Szegedi Csanád Szatmárnémetiben nyitott irodáját. Amint pénteken tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: „fel kívánja pörgetni” az iroda munkáját, hogy a lehető legnagyobb mértékben szolgálhassa a szatmári magyarok érdekeit.

Kovács Béla egyébként Beregszászon is tart fenn képviselői irodát, és mint elmondta, szeretné szorosabbra fűzni az ukrajnai és a romániai képviselet munkáját. Kiemelt célként említette, hogy továbbra is segíteni kívánják a magyar állampolgárságért folyamodókat, ígérve, hogy a jövőben nemcsak a dossziék összeállításában működnek majd közre, hanem esetenként a honosítás folyamatát is szemmel követik, ugyanis akadnak olyan esetek, amikor a megszabott 6 hónapos határidő lejártával sem kapják kézhez magyar okmányaikat a kérelmezők.

Lapunk kérdésére Kovács Béla elmondta, Szegedi Csanád marosvásárhelyi képviselői irodáját is újra kívánják indítani, azonban – mivel a párt európai parlamenti képviselői az ezzel járó feladatokat már nem tudják felvállalni – ezt valószínűleg egyik országgyűlési képviselőjük viszi majd tovább. Szegedi Csanád egyébként korábban bejelentette, lemond minden jobbikos tisztségéről, és visszavonul a politikából, mivel megtudta, anyai ágon zsidó származású.

Szerző: Babos Krisztina

kronika.ro/magyartudat.com

Previous post Élő tv-sportközvetítések – Hétfő, kedd
Next post Dunakeszi – megrongálták a trianoni emlékművet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük