A Szíriában megölt csaknem 1900 ember közül legalább 430 civil volt.  A hét folyamán volt az ENSZ által szervezett  béketárgyalás Svájcban. A halálos áldozatok száma azt jelzi, hogy az erőszak nem szünetelt, a harcban álló felek nem tudtak megegyezni, nem jutottak olyan megállapodásra, amely segíthet megoldani a konfliktust .
szíriaA brit székhelyű Megfigyelők az Emberi Jogokért szervezet képviselője Rami Abdurrahman azt mondta, a heti véres események pont olyanok  voltak, mint a három éves konfliktus minden eseménye .

Legalább 430 civil áldozat, akiket megöltek a bombák, mesterlövészek, rakéták. Ugyanúgy meghaltak lázadók és elnökhöz hű erők közül. Ez a megfigyelőközpont folyamatosan megkapja az információkat az aktivistáitól.

A konferencia nem okozott semmilyen kézzelfogható eredményt, bár a  svájci tárgyalás valószínűleg alakulhat, miközben a elhúzódnak a tárgyalások, hogy megpróbálják megoldani a háborút.
szíria2A konfliktus elkezdődött nagyrészt békés tüntetésekkel  Aszad ellen, 2011 márciusában, azonban a felkelés  egy felekezeti polgárháborúvá vált, amely során megöltek több mint 130.000 embert . Ez erőszakkal kitelepítették az ország egyharmadát, Szíria teljes háború előtti lakossága 23 millió volt, közülük több mint 2 millióan elmenekültek a szomszédos országokba. Több tízezren vannak a lázadók által blokád alá vett területeken, ahol Assad erői  joggal akadályozzák az élelmiszer szállítmányok célba jutását.

A terroristák közül a legaktívabbak a  keményvonalas szunniták, akik kapcsolódnak az al-Kaidahoz, akik felelősek az elkövetett vérengzésekért.

Az erőszak közben átment Szíria szomszédjához Libanonba .

Szírián belül, a kormány helikopterei továbbra is szállítja a bombákat, robbanóanyagot és üzemanyagot Aleppo térségébe.
Csak csütörtökön, legalább 16 embert öltek meg Aleppoban.
szíria3A szíriai csapatok közben visszafoglalják a terroristáktól a területeket, kihasználva a közöttük kialakult  belső harcot.

A szíriai védelmi miniszter Gen. Fahd Jassem al – Freij azt mondta, Szaúd-Arábia , az egyik legerősebb támogatója a szíriai terroristáknak.

A helyzetet súlyosbítja az éhezés és a betegségek, orvosi segítség nincs, írta a Canadien Press

Címlap fotó: AP Photo/Aleppo Media Center

magyartudat.com

One thought on “Szíria- a svájci béketárgyalások ideje alatt 1900 embert gyilkoltak meg a héten”

  1. Köszönettel olvastam e rövid, de tömör összefoglalót, amit már nagyon hiányoltam. Furcsa módon, az utóbbi időben mintha hírzárlatot rendeltek volna el a szír eseményekkel kapcsolatban. De ezen írásban, egy fél mondat rávilágított, hogy mi lehet a háttere…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük