Szíriában megközelítőleg négy éve folyik a véres háború az Egyesült Államok által pénzelt terrorista csoportok ellen, akiknek célja Bashar Al-Assad elnök kormányának megdöntése.

Aleppo, a XXI. század Sztálingrádja.
Aleppo, a XXI. század Sztálingrádja.

Szíriai legnagyobb városában, Aleppoban, a lakosság létrehozott egy Északi Brigád elnevezésű milíciát, melynek célja szembeszállni a szélsőséges csoportokkal, akik nap mint nap bűncselekményeket követnek el a régióban.
A helyi televízió számolt be az eseményről, hogy tagjai a terület falvaiból verbuválódtak össze, melyek Anadaan, Huraytaan, Kafr Hamraa, Hayyaan és Maari.

Az Északi Brigád néhány tagja őrségben. Fotó: Larepublica
Az Északi Brigád néhány tagja őrségben. Fotó: Larepublica

A szélsőséges csoportok Aleppoban és környékén feltörik a lakásokat, házakat és az ott található fa bútorokat, ajtókat, parkettát kiszedik és eladják vállalkozásoknak. Hasonlóképpen kifosztották a régió villamosenergia-hálózatát, a vízvezetékeket hogy a fém eladásból pénzt szerezzenek.
A szélsőséges csoportok  Aleppo városában minden mozdíthatót ellopnak, legyen az gyárakban, házakban, kormányzati intézményekben.
Az emberi jogi szervezetek szerint több mint 200 ezer ember halt meg az elmúlt három és fél éve tartó konfliktusban, Szíriában, írja a LaInfo.

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük