Szlovákia a komáromi és esztergomi hidak lezárására készül

A Magyarországot Felvidékkel összekötő esztergomi és komáromi hidak szlovákiai oldalán nagyméretű vasszerkezeteket helyeztek el a napokban – közölte az M1 aktuális csatorna szerdán.
szlovak_vasszerkezetek_illegalis_bevandorlok_ellen
A helyi lakosok által  küldött felvételeken mindkét híd felvidéki hídfőjénél kamion magasságú, talpas fémszerkezetek láthatók, amelyek elemenként összekapcsolhatók. Úgy tudni hogy, a szerkezeteket nem helyi rendőri erők, hanem a szlovák belügymisztérium egységei telepítették. Helybéliek azt feltételezik, hogy a vasszerkezetekkel lezárhatóak a hidak, ezt azonban szlovák hatóságok nem erősítették meg.
A szlovák országos rendőr-főkapitányság kommunikációért felelős részlegének munkatársa szerdán az MTI pozsonyi tudósítójának erre vonatkozó kérdésére közölte: a hatályos törvények alapján a rendőrség látja el az ország határainak ellenőrzését. Martin Waldl hozzátette, “ezzel a feladattal összefüggésben a rendőrség napi szinten különböző biztonsági intézkedéseket tesz, ezek részleteiről azonban a testület nem kíván bővebb tájékoztatást nyújtani”.
A szlovák belügyi tárca sajtóosztályának vezetője, Ivan Netík hétfőn jelentette be, hogy a migrációs helyzet miatt ideiglenesen szúrópróbaszerű ellenőrzéseket vezetnek be a magyar és az osztrák határon. Azt mondta, a szlovák belügyminisztérium azután hozta meg döntését, hogy Németország a migrációs válsággal összefüggésben vasárnap délutántól ideiglenesen visszaállította az ellenőrzéseket saját határain. Azt, hogy a szlovák intézkedés meddig lesz hatályos, a szóvivő nem pontosította.

magyartudat.com

2 thoughts on “Szlovákia a komáromi és esztergomi hidak lezárására készül

  1. No es a magyarorszagi egyeztetes megint elmaradt? Szokas szerint mast mondanak, mint cselekszenek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük