Topolya: A magyar gyalázó plakát eltávolítását és bűnvádi feljelentést sürgetnek

Topolya: A magyar gyalázó plakát eltávolítását és bűnvádi feljelentést sürgetnek

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nemzetek Közötti Viszonyok Topolyai Községi Tanácsának mai ülését követő sajtótájékoztatón Egeresi Sándor (képünkön), a tanács elnöke kijelentette, elemezték a Zentai út mellett elhelyezett gyűlöletkeltő felirat kapcsán előállt helyzetet.

Elmondta: az eset felháborodást váltott ki, egyben nyugtalanítja is a közvéleményt. Megengedhetetlen, hogy Topolyán, a tolerancia fővárosában, vagy bárhol másutt alaptalan, igazságtalan, hazug és sértő feliratokkal valaki a személyes frusztrációit kiélve és saját érdekeit szem előtt tartva nyugtalanságot keltsen. Nem szabad és nem is lehet megengedni, hogy szélsőséges egyének vagy csoportok tevékenykedjenek, bármelyik oldalról legyen is szó. Sérti az eset a község tekintélyét is, hiszen a soknemzetiségű Topolya arról ismert, hogy békében és megértésben együtt élnek itt az emberek.
Egeresi a tanács és a maga nevében is elvárja, hogy az illetékes felügyelőségek tegyék meg a megfelelő lépéseket, mielőbb távolítsák el azt a gyűlöletkeltő óriásplakátot, amelyet egy zentai úti épület előtt egy magánszemély helyezett el, és amelyen az áll, hogy az illető eladná a házát és elköltözne a magyar fasiszták nyomására. Elvárja továbbá a községi önkormányzattól, hogy bűnvádi feljelentést tegyen az eset kapcsán.
Itt a Vajdaságban, a békés egymás mellett élésen kívül nincs más alternatíva – emelte ki Egeresi.
Az ülésen a tanács tagjain kívül részt vett Kókai Mernyák Melinda községi elnök és Holló István főfelügyelő, a topolyai rendőrállomás parancsnoka is.
tp.

vajma.info/magyartudat.com

Főoldal Külföld