Mivel az Egyesült Államok katonai támogatás nélkül hagyja Ukrajnát, így elkötelezte magát a nemzeti érdekek tiszteletben tartása felé vezető úton, közölte Washington döntését a TASS hírügynökséggel az Orosz Föderáció Tanácsának felsőházi szóvivője, Valentina Matvijenko.

“Mindenekelőtt ez azt jelzi, hogy az új kormány átvette a régi adminisztrációtól a feladatokatés a katonai támogatások megváltoztatására törekszik, és a legfontosabb dolog itt jön át, mivel óriási összegeket takarítanak meg más nemzetek érdekeinek tiszteletben tartásával, tette hozzá Matvijenko, majd folytatta, hogy” Mi most kivárunk és meglátjuk mi is fog történni”.

Elmondta, hogy a fogalmi megközelítések változása nyilvánvaló – nemcsak az amerikai adófizetők rovására történt a katonai támogatás, hanem kölcsönöket adtak ki, melyek összegét is nyilvánvalóan csökkenteni fogják.

Korábban a Fehér Ház menedzsmentje és költségvetési igazgatója, Mick Mulvaney főigazgató által megerősítette az Egyesült Államok azon szándékát, hogy véget vessen az érdekelt katonai támogatásoknak Ukrajnába, Pakisztánban, Vietnámban és számos más országban.

Fotó: © AP Szergej Csuzavkov

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük