Bagó Ferenc, vagyis Daflics ezredes, az első roma gárdavezér elfogása után az interneten több roma gárda is bontogatja szárnyait. A büntetett előéletű férfi helyett most önjelölt, ám névtelenségbe burkolózó vezetők vannak.

Daflics ezredes arról vált ismertté, hogy néhány nappal ezelőtt a Pécsi Cigányok Egyesülete égisze alatt roma gárda alapításába kezdett, ezzel a lendülettel neki is fogott a tagtoborzásnak. A férfi terveinek nyilvánosságra kerülése után már tagadta volna az elképzelését, ám a facebookos profilján megtalálható bejegyzésekben fegyverekről és gyújtóbombákról értekezett. (Állítása szerint ezeket állítólagos unokatestvére és barátja túlbuzgóságában írta ki az oldalára.) A férfit csütörtökön kommandósok terítették le, majd miután bevitték, a rendőrség kihallgatta.

Az ezredes bukása után azonban sorra jönnek létre a Facebookon a különböző romagárda-csoportok. Az egyik ilyen közösségnél azt írják, új vezetőjük lett, akinek kilétét egyelőre titokban tartják, így akarják megóvni ugyanis az állam erőszakszervezeteinek vegzálásától. Az oldalt szerkesztő „Roma Gárda Kommunikációs és Logisztikai Iroda” megjegyzi: „a szélsőjobboldallal nem közösködünk és a cigánybűnözést mi magunk akarjuk felszámolni”. Egy másik, önmagát szintén Roma Gárdának nevező csoportnak huszonnégy tagja van. Ennek a csoportosulásnak a tagjai a „Bevédés!!!” felszólítás alá sorakoztak fel.

Magyar Nemzet, mno.hu/magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük