2022.08.18.

15 thoughts on “Valami van a levegőben…

 1. Véleményem szerint nem óvatoskodni kell, hanem visszatámadni. Direkt megfigyeltem, hogy amint napos idő lett, a vegyi csíkokkal elhomályosították hazánk egét. Ha igaz, amit már több helyen olvastam, akkor haljanak meg azok, aki mindezt kitalálták és ne ártatlan emberek, akik “csak” becsülettel, tisztességgel szeretnék leélni egyetlen életüket.

  1. Annuska, üljön fel a seprűjére és járjon vele egy kört odafönt.
   Így közelről “direkt” megfigyelheti a jelenségét 🙂

 2. Meg senkinek nem jutott eszebe a legvedelmi utegeket elobanyaszni es megvedeni a MAGYAR legteret? Csak egyet kell leloni utana mar nincs mirol kerdezgetni es puhatolozni. Nevezzuk a gyereket a neven Kemiai Hadviseles (Nepirtas ) genocide in Hungary

  1. Természetesen ez az egész egy hiszti, összeesküvés elmélet, akár csak a “haarp”.
   Rámutat egy bűnöző vkire, és eszement lincshangulat lesz a koholt vádtól.
   Képes lenne lelőni az összes forgalmi gépet ? Lám az emberi hülyeség végtelen.

 3. Szép napot mindenkinek 🙂
  Pár tény, hogy könnyebben lássanak a laikusabbak is.
  Az, hogy a kondenzcsík mennyi ideig marad meg a légkörben, több tényező befolyásolja. Pl. a gép magassága. Példa. Két gép repül egymástól 2km-re párhuzamosan. Az egyik Quatar Airways B777-800 12778 m 938km/h. A másik Wizzair A-320-214 10220 m 900km/h. Látszólag egy magasságon mert az egyik gép a másiknál jóval nagyobb, de kb. ugyanakkora a lenti szemlélődő számára. Viszont! 2558 méter a magasság különbség. Ez 15 Celsius fokos különbséget jelent a légkörben, mivel nagyjából 100 méterenként 0,6 fokkal csökken a hőmérséklet! 15 fok pont elég arra, hogy az egyik gép vastag hosszan megmaradó kondenzcsíkot húzzon, míg a másik csík lehet, hogy eltűnik 2 perc múlva.
  A kondenzációs folyamat akkor kezdődik el, amikor a relatív páratartalom eléri a 100%-ot. Kell hozzá megfelelő hideg. -40 fok felett nem igazán látszik a kondenzcsík. Nézzünk egy meleg napot. páratartalom alacsony. Lent 35 fok van. A levegő hőmérséklete legyen 28 fok. 11.000 méter magasan ebben az esetben kb -38 fok van, tehát NEM látszik a kondenzcsík. 12.000 méteren viszont -44 fok van és a gépek csíkja látszódik. Mivel a kereskedelmi járatok felettünk nagyjából 9000 méter és 13000 méter között repülnek, egy laikus számára kész az összeesküvés elmélet bizonyítása.
  A Másik fontos dolog a kiáramló gázhőmérséklet. Van úgy, hogy egy gép berepül egy felhőbe és a magas hőmérséklet ” kiszárítja ” a felhőt a gép mögött utat vágva. Ha valaki pártatlanul figyeli az eget láthatja, ha türelmes, hogy azokon a helyeken ahol vastag megmaradó kondenzcsíkok maradnak az elhaladó gépek után, a normál felhők is könnyebben keletkeznek és megmaradnak, hiszen a relatív páratartalom itt magasabb, mint a légkör más részeiben. Épp a gépek által a levegőben hagyott jégrészecskék miatt.
  A kondenzcsík összetétele gyakorlatilag majdnem megegyezik a felhőkével. A gázturbinás sugárhajtóművek az üzemanyag elégetésekor nagyrészt vizet, és koromszemcséket okádnak magukból. Ezért a kondenzcsíkokból összeálló fátyolszerű felhőket úgy hívják, hogy antropogén cirrus ( emberi eredetű ).
  Az más kérdés, hogy az óriásira növekedett légi forgalomnak hatása van az éghajlatra, hiszen a felhőkké összeálló kondenzcsíkok alatt csökken a napsütéses órák száma. Ez köztudott dolog, és ezzel számolnak is az éghajlatkutatók.
  Nem mondtam, hogy nincs negatív hatása a rengeteg koromnak, illetve felhőképzésnek, de még mindig kisebb az egészségre ártalmas anyag, mint a szárazföldi közlekedésben.
  Próbáltam kulturáltan csak a tényekre hagyatkozva írni. remélem nem vágta ki a biztosítékot senkinél 🙂
  Üdv mindenkinek.

  1. Már többször bebizonyosodott, hogy a “komoly” tudósok állításai sorra dőltek meg.Ezt érdemes szem előtt tartani, igen tisztelt ex avionics in Hungary! Látom írni szeret, de e témában még többet kellene olvasnia, hátha… Tisztelettel: egy tisztán látó laikus.

   1. Annuska, ha már az általános iskolát sem végezte el,
    inkább kérdezzen a szakiktól mielőtt az ostobaságokat elhiszi és terjeszti …..

  2. Nagyon szepen meg lett tudomanyosan a hazugsag magyarazva velemenyem szerint. Rengeteg ember es nem kell ehhez tudosnak lenni, öszötönösen erzi, hogy valami van a levegöben, valami nagyon nem stimmel az idövel, amit a klimavaltozasra fognak…es valoban van klimavaltozas, de nem ugy ahogy ök feltalaljak.
   Rengeteget hallottam es olvastam erröl a jelensegröl es nem tartom ilyen egyszerü jelensegnek, hogy kondenzcsik a hatalmas hömerseklet különbseg miatt felhöve alakul es ennyi. Biztos hogy nem ilyen egyszerü.
   Egy kutato egyszer elmagyarazta, hogy ezek az aluminium reszecskek tartosan a nap elött lebegnek függölegesen, a meleg hatasara, ezzel a napfenyt teljesen lefedve, amig a nap le nem megy es akkor ezek az apro reszek megszünnek lebegni, szepen leesnek a földre, ami vizünkbe, földjeinkbe is bekerül. Nem kell ehhez esnie, hogy ezek a reszecskek a földbe kerüljenek, maguktol este leesnek.
   Most, hogy kitört az ukran haboru, rendkivül erdekes jelenseget figyelhettünk meg , azaz jo egy honapon at MEGSZÜNT a chemtrail! Azaz ugyan repültek repülök es ezt mindennap figyeltem, de a kondenzcsikok nem maradtak meg tovabb, mint 10-20 mp! Nos, erre mi a valaszuk a chemtrail tagadoknak?? Akkor egy honapra megszünt a termeszetes fizikai jelenseg, amiket itt leirkalnak??
   Valami oknal fogva nem szortak a fejünkre vegyi anyagot, erröl van szo es elvezhettük februar vegetöl egeszen marcius vegeig a gyönyörü napfenyt!
   Ilyet ket evvel ezelött figyeltem meg, mikor teljes Lockdownt rendeltek el es ket hetig a repülöutakat is leallitottak! Ez akkor husvet tajekan volt es nagyon elveztük a kerti kint letünket.
   Undorito dolognak tartom ezt a vegtelenül aljas tevekenyseget, aminek valoszinü celja az emberek megfosztasa a napfenytöl, hiszen a napfeny az elet forrasa! Napfeny nelkül semmi nem fejlödik, a szervezet nem kap D vitamint, ami egy különleges hormon az elö szervezetben. Akinek keves a D vitamin szintje, annak nagyon gyende az immunrendszere.
   Jelentösen megnö a depressziosak szama es az öngyilkossagok szama.
   Igen, ahogy Anna itt fentebb irta es erzekelte, ahogy kisütne a napocska, bizonyosak ezt nagyon nem akarjak engedni, rögtön megjelennek a csikok es brutalisan kepesek összefujni az eget! Es am vannak erre mintak, haromszög, kereszt forma, a szokasos sablon minta. Ha esöt jelentenek, IS szorgalmasan permeteznek, lenyeg, hogy napot csak par napot lasson az ember egy honapban.
   Gyerekkoromban ilyen nem volt, emlekszem, mi meg lattunk csodaszep baranyfelhöket, de egy darab csikot sem! A fatyolfelhök sem maradtak meg ennyire tartosan!
   Aki erre azt mondja, hogy normalis, az önmaganak is hazudik, mert regebben is repültek repülök, de ilyen brutalis homaly es ÜVEGHAZ HATAS soha nem volt! Rolot nem is ismertünk, sötetitö függönyök tökeletesen megfeleltek a szobak arnyekolasara. Ma pedig olyan zart legkört hoznak letre, hogy a katlanba szo szerint megfulladnak az emberek es csak rolo mögött elik eletüket nyaron az emberek!
   EZ NEM ELET ES EZT IS AKARTAK VALAKIK!
   Arra pedig mar nem is akarok kiterni, mit müveltek ivovizünkkel, mit iszunk a csapbol, mialatt a kutainkat önkenyesen elzartak az emberek elöl!

   1. A kondenzcsík egy felhő típus, semmi több.
    Ha nem alakul ki a repgép után, akkor a levegő aktuális
    állapota nem alkalmas a felhőképződésre éppen abban a magasságban,
    máshol van a harmatpont. Ilyenkor néha matt kék az ég,
    mert anticiklon van a rá jellemző magas légnyomással.
    A kondenzcsík húzása, megmaradása, eltűnése légállapot függő, mivel felhő.
    Persze a valóság unalmas, jobb játék a buta hisztik terjesztése.

    Semmi köze az orosz inváziónak ehhez, legfeljebb annyi,
    hogy aki teheti elkerüli a háborús légteret.

    Kik szórnak.
    A mezőgazdasági repülés közvetlen a munkaterület fölött arra rátapadva.
    A tűzoltó repgépek a tengerről, tavakról felszedik a vízet, majd leszórják a tűzre.
    A bombázók a háborúban a bombát ….

    1. (folyt)
     A maga gyermekkorában még nem terjedt el a nagy magasságban
     közlekedő sugárhajtású forgalmi repülés tömege.

     Kondenzcsíkot húzhatott ritkán az alakuló katonai repülés,
     és előtte a Világháborúban a nagy magasságban közlekedő
     Szövetségesek nehéz bombázói.

     Az akkori repülés dugattyú motoros volt és alacsonyabb magasságban.
     Ráadásul akkor még voltak légifolyosók (“országutak”)
     amelyek azóta megszűntek.

     A napjainkban alaposan megnövekedett légiforgalom
     látszólag “össze-vissza” megy kb 8000 m magasságban,
     és az aktuális időjárás függvényében “húzzák” (vagy nem) a kondenzcsíkot.
     (így lehet következtetni szabad szemmel is a légállapotra: meteorológia)

 4. Ex Avionics in Hungary Te egy agy mosott idióta vagy!
  Az egész egy nagy zagyvaság, amit leírtál!
  Gratulálok! Majd, ha kipusztul a növényzet, akkor is fogd rá a globális fölmelegedésre! Ezek a Széndioxidra fogják a fölmelegedést! Holott a Naptól függ a legjobban! Majd, ha nem lesz mit enni, mert az Alumínium szennyezett talajban nem él meg semmi más, csak a drága Monsanto cég génmanipulált magjai. Majd akkor, ha embert fogsz enni, majd emlékezz arra, amit most írtam!

 5. A kondenzcsík nem más mint a felhők egy spéci formája, semmi több.

  A feltételek.
  Bizonyos magasságban (harmatpont), bizonyos hőmérsékleten
  és bizonyos nyomáson kicsapódik felhők formájában az ott
  közlekedő repülőgépek hatására a Kondenzcsík …
  Ez nem csak a sugárhajtású, vagy a hordozórakéták tulajdonsága,
  hanem a nagy magasságban közlekedő légcsavaros gépeké is lehet.
  Ez már a Második Világháborúban is látható volt a szövetséges bombázóknál,
  amikor 8000 méteren, a motor hőmérséklete, nyomása kiváltotta a kondenzcsíkot,
  ami egy normál felhő, mert a légkör állapota ott pont kedvező volt ehhez.
  A “Cumulus” típusú felhők kialakulása is hasonló, légállapot függő,
  hideg-meleg levegő keveredése, levegő pára-víz tartalma (kondenzációs szint – harmatpont),
  légnyomás különbségek (ciklon-anticiklon) és nem utolsó sorban a Föld hőháztartása (szántóföld, város, víz..)

  A meteorológia nem könnyű tudomány, nem csoda, hogy néha épületes
  marhaságok tarkítják a netet ezzel kapcsolatban is a teljesen tájékozatlan,
  de grafomán butuskáktól, akik úgy érzik eljött az ő idejük, végre megírhatják az “igazat” (szánalmas)

  1. “Ex Avionics …” írása persze rendben van,
   megpróbáltam egyszerűbben összefoglalni ezt a normál felhő típust,
   aminek a hazai neve “kondenzcsík”.

   Vajon melyik témakör lesz a következő, amivel hülyítik egymást
   a tanulatlan, képzetlen, soha egy könyvet a kezébe nem vevő emberek ?

 6. Az, hogy valaki tud olvasni és tudja használni az internetet,
  még nem feltétlenül jelenti, hogy a megszerzett információt kritikusan értékelni is tudja.

  A középiskolák médiaműveltségi programokat indítottak, hogy a gyerekek megtanulják,
  hogyan lehet a dezinformációt kiszűrni.

  Semmi szükség az összeesküvés és egyéb butuska elméletek cáfolatára,
  mert az azt jelentené hogy az ember komolyan veszi a beteges rögeszméket,
  valamint onnantól örök befejezetlen üres szócséplés lenne a végeredmény,
  elúsztatva a valódi sztorit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás