Vietnam a minőségi magyar élelmiszeripari termékek új felvevőpiacává válhat, miután a távol-keleti ország főállatorvosa aláírta a sertés-, baromfi-hús és hústermékek, valamint a napos baromfi exportjához szükséges állategészségügyi bizonyítványokat – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Egy 2008-ban elkezdődött tárgyalássorozat lezárásaként érte el a magyar tárgyalódelegáció az élelmiszerexport vietnami bővítésének lehetőségét, így a minőségi magyar élelmiszeripari termékek az ázsiai országban is elérhetővé válhatnak – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A Magyar-Vietnami Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság korábbi kétoldalú megbeszélésein Hanoiban Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára és Diep Kinh Tan vietnami agrárminiszter-helyettes egyetértési nyilatkozatot írt alá az élelmiszer-biztonság és az állategészségügy területén történő együttműködés elmélyítésének szándékáról.

Ezt követően a távol-keleti ország főállatorvosa aláírta a sertés-, baromfi-hús és hústermékek és a napos baromfi  exportjához szükséges állategészségügyi bizonyítványokat. A vietnami feltételek értelmében a jövőben a már elfogadott létesítmények és üzemek is lehetőséget kapnak vietnami exportra.

MTI-OS/hvg.hu/magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük