Vlagyimir Putyin elnök Nőnapi köszöntője

Tudják, az idén úgy döntöttünk, hogy találkoztunk az oroszországi hölgyek képviselőivel, és az ő segítségükkel, támogatásukkal gratulálunk minden nőnek az országban március 8-án.

Nekünk orosz férfiaknak a Nő a tavaszt, a megújulást, az újjászületést jelenti.
putyin-elnok-nonapi-koszontoje2

Nem véletlen, hogy meghívtuk a  Kremlbe a hölgyeket, akik adtak hazánknak gyermekeket, akik erősítik a nemzetet, a kultúrát, az oktatást, a tudományt, a sportot, a művészetet. Egyértelmű, hogy a család, a szülők, a gyermek az ország alapja, melynek erősségét az anya, az asszony, határozza meg.

Van egy jól ismert kifejezés, amit a tudás, a kultúra és a hit továbbadása során használunk: ” az anyatejjel szívja magába.”
Az élet, a tudatosság, az első készségek, az első szavak a külvilággal, ezt minden személy a nőtől kapja meg először életében.
Az anyákra nem véletlenül mondjuk: “Ő a Legszentebb. Az Anya fontosságát tekintve csak a Hazával, a Nemzettel hasonlítható össze. Nekünk ezek a fogalmak egyet jelentenek.

Önök tudják, hogy az elmúlt években sokat tettünk, hogy erősítsük az anyasághoz és a gyermekkorhoz kapcsolódó intézményrendszert, és ma azt mondhatjuk, hogy a nők igazán “nőiesen” reagáltak – már a születési ráta is jelentősen nőtt.
20 év óta ez az első alkalom, hogy stabil a lakosság létszámának természetes növekedése, és tudjuk azt is, hogy milyen sokat számít a férfi jelenléte, segítsége a családban. Ennek ellenére a fő terhet még mindig a nők cipelik a vállukon: álmatlan éjszakák, a házimunka és emellett helytállni a munkahelyen, eleget tenni a szakmai tevékenységnek, mind hatalmas kihívás.

Azt hiszem, még mindig bőven van tennivaló, de tudjuk, mit kell tennünk. Folytatjuk amit elkezdtünk a korábbi években, ezzel erősítjük a trendet. Tudjuk, és szem előtt tartjuk, a társadalom legalapvetőbb pillére a család, a gyermek, a Nő.

A nők kiváló eredménnyel bizonyítanak a szakmai munkában, az iparban, a tudományban, az oktatásban, az egészségügyben, vagy akár a szociális szolgáltatások területén.

Üzenem minden nőnek, hogy köszönöm az erőfeszítéseiket, munkájukat, melyet az ország fejlődése érdekében tesznek, mindegy, hogy milyen terülten kell helytállniuk, mert a nemzetnek a nők nagyon fontosak. Köszönöm, és gratulálok a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

Kreml

magyartudat.com

1 thought on “Vlagyimir Putyin elnök Nőnapi köszöntője

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük