Rakétaveszélyt jelző légiriadóra ébredtek az emberek Izrael déli és középső részén reggel hatkor.
A Hamász következetesen az izraeli hírműsorokhoz időzíti nagyobb támadásait.
Az izraeli hadsereg szóvivője szerint hajnalban a tengeri kommandósok fel akarták számolni a Hamász  egyik rakétaindító állását, amelyről a nagy hatótávolságú rakétákat indították.
A radikális palesztin szervezet közölte, hogy fegyvereseik megakadályozták az izraeli kommandó partraszállását.
Izrael kétszáz gázai célpontot lőtt az elmúlt huszonnégy órában. A többi között ötvenhárom föld alatti kilövőállomást, tizenegy rakétakészítő-műhelyt és raktárt, kilenc Hamász parancsnokságot és öt kiképzőtábort.
Vasárnap reggel az izraeli hadsereg telefonon és más eszközökkel is felszólította az övezet északi részének lakóit, hogy hagyják el otthonaikat a várható katonai akciók idejére.
Szombaton Gázából 129 rakétát lőttek Izraeli területre, ezek közül kilencet megsemmisített a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Jeruzsálemben többen megsebesültek.
A szombat esti három libanoni rakétacsapás nyomán a polgári védelem elrendelte az óvóhelyek megnyitását az ország északi határánál.
Szombaton két, a Gázai övezetből kilőtt rakéta Ciszjordániában ért földet, az egyik Hebron város lakott övezetében. Az izraeli hadsereg biztonsági előírásokat vezetett be itt is.
Izraeli áldozatokról az ottani média  soha nem számol be.

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük