2024.06.24.

30 thoughts on “Líbia… nem az volt a baj, hogy diktátor volt Kadhafi

 1. Az igazság úgy van,ahol amerikai ,,segitséggel”demokráciát akartak,mindenütt káosz lett,az emberek pedig földönfutóvá ,menekültekké váltak!

  1. Viszont sehol nem ment volna az őslakos népesség ostobasága nélkül. Az emberek jó része bármilyen marhaságra rávehető.

   1. Ez az általános helyzet a népesség IQ-ja mindenhol alacsony,ezért könnyen befolyásolható néhány erős akaratú ember által.

 2. A zsidó nép elitje, amely ma már egyáltalán nem vállalja nyíltan ezt a titulust, és jellemzően a diaszpórák valamelyikében él, pajzsként és fegyverként használja a saját népét a világuralomért folytatott harcban. Hogy népe ne lázadjon ellene, egyrészt destruktív ideológiával mérgezi őket (felsőbbrendű, uralkodásra termett-kijelölt faj), valamint hathatósan támogatja őket abban a létformában, amit leginkább parazitizmusnak lehet nevezni. Másképpen fogalmazva, bár a kiszsidó alaposan ki van használva, mert támogatja népe elitjének (akiket bátran nevezhetünk elfajzottnak is, annyira emberellenes egész valójuk) céljait, miközben elszenvedi az ellene kialakult teljesen természetes reakciót, az antiszemitizmust.
  A többit eSzel igen tömören összefoglalta…

 3. Igy néz ki,
  egy egészséges értékrendű ember reagálása:
  („András” 2016.02.11 – 12:32). Üdvözletem.

 4. Bocs, de ezeket te honnan tudod? Ennyi erővel, lehet,hogy pont te tudod rosszul.Én anno mikor az első híradások megjelentek a líbiai lázongásokról,csodálkozva néztem a televízióban, hogy szemmel láthatóan jómódban élő emberek (jó ruhák,autók,házak, utcák stb) vonultak utcára és nem értettem miért, mi lehet a gondjuk. Pedig akkor még szinte semmit nem tudtam Líbiáról, több külföldi hírcsatornán is ugyanezt lehetett látni,nem nyomort és szegénységet!

  https://www.youtube.com/watch?v=jIrM4zUb1LI

  1. Jó magam ,1984-85-86ban meloztam a Jamahirija köztársaságban Tripoli fövárosban!Akkoriban ,3.36 centet ért a L.Dinár! 40 000 LD-t kapott ,aki megnösült! Igaz ,az is hogy a menyasszonyt 1 kg 18qarátos arannyal kellett meg vennie! Ott mindenkinek, 4-5 személy gépkocsija + 1 platos Fiat -Zorzija volt! Sosem felejtem el, hogy amig ,Europa a Csernobillal birkozott ,Amerika ,probálta „bevezetni”a demokráciát Libiában! Jöttek- mentek a fenyegetözések,Mohamar el Gadhafi és Ronald Reagen között (USA Elnöke) Majd jött 1986 április 13-14-15 mikor is jöttek az amcsik bombázni ! Szét verték a kikötöt a Gadhafi rezidenciát ,de öt nem találták mert elmenekült a sivatagban valahol! Szoval ,igy kezdödött az egyik leggazdagabb Afrikai ország tönkretétele! Sok mindent lehetne még roluk mesélni ,de most -egyelöre ennyit!

  2. Szarnak ők a demokraciára ! Az a duma.
   A penzszivattyut kellett racuppantani. Törődtek is azemberekkel!
   Kadhafival sem, az Iráni Sahhal sem. Igaza van Trampnak.

  3. Az akkor történik meg amikor egy nemzedék beleszületik a jóba – a kívülről(usa) jött propagandának képes elhinni hogy van a jónál még jobb is – itt van a csapda – általában a fiatalokat tudják fellázitani ilyen formán – ezért kénytelenek vagyunk azt a tanulságot levonni – hogy megérdemelték a sorsukat – ha eleget vezekeltek akkor majd kivívhatják újra a függetlenséget!

 5. Ez a legfontosabb „SnakeHB” -tól:

  „Na, akkor most azok akik kritika nélkül benyelnek mindent, amit a net eléjük dob”

  1. „Na, akkor most azok akik kritika nélkül benyelnek mindent, amit a net eléjük dob”
   Nyugi. „Tudjuk, megoldjuk” 🙂

 6. sajnos vissza lehet menni idotlen idokre, betekinteni az akkori irasokba. lepesrol lepesre egyertelmu, hogy a zsidosag, mindenutt mint egy gonosz satani csapat van feltuntetve, kihasznaljak az idobeli tarsadalmakat es nepeket. Penzukel, haborukat, forradalmakat finansziroznak es nagy szazalekban cask nyomort okoznak. nem veletlen a gyulolet amit ereznek es ovnak ellenuk. a jelen vilagunkban, pelda keppen meg lehet vizsgalni ezt a goreny szornyet, kinek igazi neve Schwartz gyorgy, de felvett neven, Soros, jobban ismerik
  Termeszetessen ez nem azt jelenti, hogy minden Zsido embert el kell itelni es megvetni. De ugy tunik akik a leg tobb es keservesebb nyomort zuditottak/ jak vilag szerte az Zsido oszpontositott erokbol szarmazik. A vagyon a penz es a hatalom megszerzese es annak iranyitasa nagyon fontos resze celjaiknak es eletuknek. ha sikerrel jarnak az a nem Zsidosag sikertelenseget es tehetetlen duhet reflektaljak es bizonyitjak….Talan jobban ossze Kellen tartan a nem zsidosagnak,. szinte erthetetlen sok esetben erthetetlen,hogy a ” keresztenyseg mit is tesz, tervez, hogy valtoztasson sajat allapotan. tessek elkepzelni, milyen erovel es akarattal kuzdenek a zsidok, hogy terveik, megvalosuljanak, ha kepessek pl, egy Kereszteny part elnoki poziciojat is megszerezni es minden az alatt levo fontos part poziciot. Ujsagok, TV, radio magazink ujsagok, stb vezetese mind kezukben van. Talan arra Kellen koncentralni, hogy a kereszteny tarsadalom is alakitson ki, hasonlo vezetoket akik kiszoritananak egy megfelelo mennyisegu zsidot es lenne mivel potolniuk. Nem sirni es panaszkodni kell , hanem tenni !.
  .

 7. Líbia támogatta a nemzetközi terrorizmust pl a palesztin terroristákat, az iszlám felszabadító mozgalmakat, többek között Lockerbye-nél lezuhant utasszállító gépet az ő egyik ügynöke robbantotta fel.
  Támogatta a az 1972-es müncheni olimpián mészárlásba fúló emberrablást elkövető Fekete Szeptember terrorcsoportot, az USA pedig felelősséggel vádolta az 1986-os berlini diszkórobbantásért, amelynek 3 halálos áldozata és több mint 200 sérültje volt, köztük több ott állomásozó amerikai katona.

 8. Ha ez mind így lett volna ,akkor senkit sem tudtak volna lázítani ellene.

  1. Az ott élő külföldieket lázították fel Kadhafi ellen.Az idegenek biztos nem kapták meg a fenti kedvezményeket

  2. Ma már az emberek morális szintjénél csak a tudásuk alacsonyabb ! Tehát bármikor bárkit és bármi ellen lehet bármilyen mértékben lázítani ! Legjobb példa erre az európai népek ! Akiket tulajdonképpen a saját öngyilkosságukra lázítottak fel a legképtelenebb olcsó trükkökkel ami ráadásul még csak nem is új ! Már milliószor el lettek játszva ! Azonkívül pedig nem is a libiaiak lázattak fel Kadhafi ellen ! Nem is értem miről beszélsz !?

 9. Nemtudom, hogy mennyire igaz,hogy az Amerikai olaj cegek olettek meg Ghaddaffyt, en inkkabb ugy gondolom, hogy a Hillary Clinton es a Obama altal tamogatott „arab tavasz” tette ot felre tipikus szelso baloldali agyrem le a diktatorokkal le az uralkodo osztallyal az alja nep uralkodjon, egyebkent ahol ez vegigsoport ott mindenutt a legszelsosegesebb leg primitivebb leg agresszivebb elemek jutottak hatalomra, emberek ezrei kellet hogy meghaljanak

  1. Kadhafi már nem adta az líbiai olajat a fedezetlen usraeli dollárért – aranyat kért érte és az Usraelben őrzött líbiai aranyat is kérte vissza.

 10. Mindenhol megjelenik Amerika, ahol penz van, automatikusan bevonulnak, es viszik ahogy lehet, Haaaaaa nem lehet szepen, viszik CSUNYAN.. DE VISZIK… nagyon jol tudjak, hogy szitsanak szikrat, es hogy mikor HOVA VONULJANAK BE.. ez van..szornyu helyzet.
  Perzse tolunk tavol van a libiaiak gondja, de mi masssal kuzdunk.. a mi problemaink mogott is amerika van, ahogy mindenhol.. Tul kicsik vagyunk ahhoz, hogy valamelyik nagyhatalom ne hajtson igaba bennunket.. es egyre nagyobb az amerika majmolas, es amerikai programok masolasa, mindenben kopizzuk oket. SAJNOS..eltorpul a kulturank a gyerkeink, mar tudni sem fogjak..kik voltak oseink, es miert, hogyan, mikepp is jobb az eletunk, mint a nagy amerikaiake..
  De sokat kellene tennunk, de SOKAT!!!

 11. arről itt nem írnak hogy Muammar Gaddafi román Ceaucescu-val volt társ.
  https://youtu.be/hFCkNUKM5HE

  az írány jó volt, de azért erdély nem akarta engedni Ceaucescu. De azért most amit fent ír az lehet az egész földön határtalanul. 2040-2050 tájától. de soha nem pártoskodásokkal.

 12. Libiába igen sok idegen részben vendégmunkásként dolgozott vagy csak a szerencsére várt. Nos ezekre az emberekre nem vonatkozott „Libia jóléti adományai”.
  Szóval ha valaki akart volna találni néhány embert (keveset vagy sokat) nem lett volna nehéz.
  Mindenesetre mégis csak volt néhány elégedetlen ember. Hogy mennyi volt a libiai?
  Valamit azért Kadhafi “diktátor “ rosszul csinált.

  1. Horváth Bertalan szerint:
   2020.01.22 – 13:03
   „Kadhafi egy Magyarországról kivándorolt zsidó nő fia volt”

   Ha ez így lenne, akkor magyar származású lenne, de erről nem tudunk.

 13. Ott éltem négy es fel evet ,1983-1989 periódusban,joletben es biztonságban !

 14. Amit ma a modern nyugati civilizáció alapértékeinek tartanak, az nem más mint értelmiségi agyilag buggyantság! Az öntörvényűség gátlástalan támogatása, az önös érdek ráerőltetése másokra. Majd ha a képviselő úgy fog élni, mint azok akiket képvisel, akkor tud képviselni. Ameddig más élet színvonalban él, addig nem érdekli csak a saját önös érdeke. 2020.05.31. TENGERPICI

 15. eSzel -nek …
  „Zsidó vér” mindenkiben van, ha magyar felmenőkkel rendelkezik sok évre vissza .
  Ez természetes adottság ebben a régióban.
  A felekezet, hit választása ma egyéni, pl ateista, keresztény, izraelita, budhista ….
  Egy bantu néger is lehet magyar, ha annak vallja magát, nála viszont
  kevesebb az esély, hogy izraelita származása is legyen egyben.

 16. Én 82-84- ig dolgoztam Lamludán sofőrként és a nyelvet is igyekeztem megtanulni így sokkal nagyobb rálátásom volt az akkori Emberekre mint aki csak a „kojszig ” jutott el. Rosszat nem mondhatok rájuk az egészen biztos! Az akkori életszínvonal előttünk járt . Ha nem akadályozta volna az USA az Exportot mindenáron akkor még jobb lett volna minden.Ha valaki élni akart az ott biztosan sikerült . Aki koldult az nem Libyai volt az biztos ! Egy egészen más világot ismertem meg ott és nem bántam meg ,hogy ott voltam. Persze voltak furcsaságok ,de ez csak a mi Európai szemlélethez szokott mentalitásunknak volt furcsa. Arab viszonylatban nagyon is jó helyen voltak !Sokat lehetne erről vitázni,de a lényeg a KÖZNÉP IGEN IS JÓL ÉLT!

 17. A csaucseszku szerű diktátor 40 éves uralma alatt szenvedő nép végezte ki,
  azok, akiket egyszerűen „patkányoknak” nevezett, ez nem is lehetett egy szép sztori.
  Líbiában nem csak a jövő nem látszik, de a múlttal sem igazán sikerült még leszámolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás