“Holokauszt”: Az igazi történet Soros megmeneküléséről

Ezért van Soros útjában Magyarország és miniszterelnöke, Orbán Viktor.
Amikor írom ezeket a sorokat, arra gondolok, hogy hetvenhárom évvel ezelőtt a Svábhegyen, a szomszéd kertben álló házban egy tizennégy éves kisfiút duplafalú szekrény mögötti szobában rejtegetett egy keresztény család.
A náci-nyilas megszállás 1944. március 19-től mindent eldöntött: zsidókat, más véleményű magyarokat üldözni kell. Bajcsy-Zsilinszky Endre, Bethlen István volt miniszterelnök és sokan mások nem kívánatosak voltak Magyarországon, mint később a szovjet megszállás alatt, a kommunista diktatúrában sem.
Ők is a náci és bolsevista diktatúra áldozatai lettek.

De térjünk vissza a mához.
Lapozgatom Andreas von Rétyi George Soros című kötetét.
A könyv „főhőse” multimilliárdosként mumusa, végrehajtó ura lett a világnak, Európának, akinek a migráció támogatásával Európa meggyengítését tulajdonítják, sőt azt is, hogy globális lobbiszerveződések hálózata révén az általunk ismert világ végét is okozhatja.
Nos, egy pillanatra elő kell bányásznom a múltat.

Ki is a magyar származású Soros György és miért utálja ennyire a magyarokat, egyáltalán Kelet- és Közép-Európát?

Nem ígérem, hogy mindenre választ tudok adni. Persze a PestiSrácok.hu kiadásában megjelent Soros könyv eddig is többet mesél el a rejtőzködő, agresszív Soros világáról, mint gondolnánk.

Harminc éve történhetett, Szenteste átmentünk kislányaimmal egy kis zenei, irodalmi műsorral felköszönteni, a kerten át, a magányosan élő Muci nénit és Miklós bácsit.
A szavalatok után váratlanul hozzám fordult Miklós bácsi és ezt mondta: Pista, szeretnék valamit elmondani és mutatnék neked valamit.
A nappaliban kitárta az ónémet szekrény ajtaját és csak ennyit mondott: ha belépsz, a dupla falú ajtón át kijutsz egy kis szobába, ami a hátsó kertetek felé néz.
Ott bujtattuk Soros Györgyöt, Gyurikát 1944-ben hónapokig.
Akkor, 1988-ban még nem tudtam, hogy milyen nagyhatalmú emberről van szó.
Ezért nem is tulajdonítottam neki jelentőséget, hiszen a második világháború végén keresztény magyar emberek tömegével rejtegettek zsidókat.

De hogyan került Soros György Prohászka bácsiékhoz?
Miklós bácsi csak mesélt, mesélt.

A Mezőgazdasági Minisztériumban mint hivatalnok dolgozott, és 1944 nyarán kérte meg a Soros papa, hogy egyik fiát fogadja magához és rejtse el.
Feleségével, Muci nénivel egy zsidókat szállító teherautóról parancsolták le Gyurikát, mondván, megint elcsavargott a fiúk.
A lényeg, hogy a fiatal Soros Gyuri túlélte.
Ahányszor keresték a svábhegyi villában rejtőzködőket a nyilasok, csak a házaspárt találták a fiúkkal.
Nem kis kockázatot vállaltak ezzel.

George Soros fiatal menekültként Angliában

S most olvasom a George Soros könyv harmincadik oldalán a másik verziót, miszerint Soros György apja, Soros Tivadar megvesztegetett egy bizonyos Baumbach nevű embert, a magyar Mezőgazdasági Minisztérium egyik alkalmazottját, hogy a fiatal Györgyöt vegye magához és keresztényként állítsa be.
A fiatal fiú hamarosan furcsa dilemmába találta magát. Egy olyan hivatalnok mellé került és segített neki elvégezni a kiadott munkát, aki azért volt felelős, hogy a zsidók tulajdonát kisajátítsa.

Akkor most melyik változat az igaz?

Prohászka Miklós azért mégis más név, mint a Baumbach. Aztán Miklós bácsi a rendszerváltásig, Soros hálája jeléül minden hónapban kapott húsz dollárt.
De mégis mire fizetett a multimilliárdos?
Ki hazudik, ki sumákol?
Vagy úgy kell venni a Soros történeteket, ahogyan kell, miszerint minden Soros-ügynek egy másik olvasata is van? Talán ezért kiismerhetetlen Soros.

Egyébként erre a következtetésre jutott Steve Kroft, vietnámi veterán és sztárújságíró, akit hosszan idéz a most megjelent George Soros című könyv.
Kroft interjújában a deportálásokról kérdezte Sorost: „Ön végig nézte, hogy rengeteg embert egyszerűen haláltáborokba küldtek”, amire Soros azonnal a következőket válaszolta: „Igen 14 éves voltam.
Azt mondanám, hogy ekkor még kiforróban volt a személyiségem”.
A beszélgetésben Soros megerősítette, hogy „segített a zsidók tulajdonának elkobzásában”, Kroft azonnal tovább kérdezett: „Nehéz volt?” „Nem egyáltalán nem.
Egyáltalán nem.”- válaszolta Soros, és hozzátette: „Talán gyerekként-talán így az ember nem látja át az összefüggéseket.” Nem volt bűntudata?” – kérdezősködött tovább Kroft.
„Nem” – válaszolta röviden és tömören Soros. – „(…) én csak nézője voltam az egésznek. A tulajdont elvették. Nekem viszont emiatt nem volt bűntudatom.”

Érdekes ez a Soros-lélek, a magyar rapszódia, ami a könyvben kirajzolódik.

Arról is beszélt Byron Wien, hedge-fund menedzsernek a segítségnyújtásról, hogy családtagjaival együtt cigarettát szerzett a zsidóknak, akiknek a sárga csillagos házakban kellett maradniuk.
A könyv szerzőjének, Andreas von Rétyinek ezzel kapcsolatban máris kétségei ébrednek.
Nekem is.

Mennyire volt ez segítség vagy üzlet?

Nekem eszembe jutott egy utolsó jelenet Prohászka Miklós és Soros Györggyel kapcsolatában.
A Közép-Európai Egyetem alapítása körüli ünnepségre kapott meghívót a kilencvenes évek elején Miklós bácsi.
De légy került a levesbe.
A meghívó csak egy személynek szólt, Muci nénit nem hívták.
Ezt már Miklós bácsi felesége mesélte nekem. Prohászka bácsi ünneplőt öltött magára, fogta a meghívót és ment a Marriot szállodába.
Mikor az üzletembert meglátta, odament hozzá. Átnyújtotta Sorosnak a meghívót és csak ennyit mondott: „Gyuri, Muci nélkül sehová nem megyek. Mucival együtt döntöttük el, együtt vállaltuk a kockázatot, hogy nálunk bújhassál, szerbusz!” – s ezzel sarkon fordult.
Soros marasztalta, taxit akart küldeni a feleségéért, de az öreg makacs volt.
Makacs magyar, régi vágású középosztálybeli volt, aki megszokta a rendet, a korrektséget, mint ahogy azt is, hogy évtizedek óta minden vasárnap ott voltak a kora reggeli misén a Városmajori templomban.

Jad Vasem kertjében nem jutott nekik egy örökzöld fa, a Világ Igaza kitüntetés, pedig nem zsidó létükre, életük kockáztatásával zsidót mentettek.

S hányan lehettek ilyenek.

A George Soros könyv ezért is zseniális, mert megmutatja azt az ezerarcú férfit, akinek a keze benne van a többi között az Open Society Foundations (Nyílt társadalom) civilszervezeteken keresztül a tervezett káoszteremtésben Kelet-és Közép-Európában, a mesterséges forradalmakban (Ukrajna, Arab tavasz stb.) és a migráció támogatásában. Sokak szerint a menekültügyet a szervezetein keresztül generálja, sőt maga érdekében ki is használja.

Soros Györgyöt egyáltalán nem érdekli, hogy jótékonyságával a háború által sújtott országokban segítsen.
Inkább abban érdekelt, hogy zavargásokat robbantson ki és embereket kényszerítsen menekülésre.
Friederike Beck író, újságíró szerint: „Soros ezzel egyfajta csővezetéket akar felállítani, ami nem olajat, vagy földgázt szállít, hanem embereket pumpál Európába Észak-Afrikából és Közel-Keletről.
Ez olyan stratégia, amely kivérezteti, destabilizálja a küldő, de befogadó országokat is, és, ami — előbb vagy utóbb — Európa összeomlásához vezet”.

Ezért van Soros útjában Magyarország és miniszterelnöke, Orbán Viktor.

Mert mindent elkövet a migráció ellen, mindent elkövet az ellen, hogy szétdarabolják Európát.
Soros tervei itt, a Visegrádi országok tájékán ütköznek a legnagyobb ellenállásba.
A könyv is arra a konklúzióra jut: Soros se nem Amerika-ellenes, se nem Európa-ellenes, Soros György mindenekelőtt Soros-barát, Soros-párti.
Nem árt ezt figyelembe venni.

Innen talán érthető, hogy miért nem rontott rá nemzetére a szintén zsidó származású Teller Ede, a hidrogénbomba atyja, Wigner Jenő Nobel-díjas fizikus, Oláh György Nobel-díjas kémikus, Gábor Dénes Nobel-díjas fizikus és sokan a zsidó származású honfitársaink közül.
Talán megérintette őket valami, azokban az egykori magyar iskolákban, magyar gimnáziumokban.

A szerző: Prohászka Miklós elbeszélése nyomán (előttem) ismeretlen Pista.

Címlapfotó: Soros fiatal menekültként Angliában

magyartudat.com

6 thoughts on ““Holokauszt”: Az igazi történet Soros megmeneküléséről

 1. Ritka pillanat volt szerdán az Európa Parlamentben, ahol a vitán pártállástól és pártcsaládtól függetlenül mindenki bírálta az EU-ellenes nemzeti konzultációs kampányt, amire a fáradt öreguraknak tűnő Orbán-Rogán párosnak csak annyi válasza volt, hogy mindenki félreérti, ez nem is az …
  (a cikkeket már sosem olvasom el itt, épp elég a hazug cim is)

  1. A “hazug cimekért” van itt ez az izé.
   Itt egy valódi hiteles ÚJSÁGIRÓ web oldala.
   Nyilván ez sem a mi pénzünkből üzemel, ellentétben
   a propagandistákkal.

 2. És ezt most gyorsan “felfedezte” valaki? Magyarországon sorssal kapcsolatban???

  Ennek ellenére Soros befolyással bír az USA és szinte az egész világ gazdasági helyzetére?? Amit nyilvanvalóan az usa kongresszusátol a wallstreeten keresztül tobbnyire zsidó politikusok, üzletemberek irányitanak. Ha ez igaz lenne, már minimum “lelökték” volna a palit egy lépcsőn , hogy bele haljon…
  És valószínűleg nem most derül erre fény, hanem a CIA , MOSAD már régen intézkedett volna az öreg egészségi állapotát illetően… .

 3. A mindenkitől, mindig, mindent elvett, ellopottból ugyanazoknak visszajuttattatva szeretné fölvásárolni, és bábként használni őket. Ez nem mindig sikerül… meg aztán az idő is elszáll… , a világ is változik …Gyuri bácsi!

 4. A Soros-alapitvány elkövette azt a hibát, hogy anyagilag
  segitette az orbáni fél-fidesz tanittatását Angliában.
  Nyílván orvos-pszichológust nem alkalmaznak, igy
  a vezetésre alkalmatlan skizofrén alkat is iskolázott lehetett.
  Hát ezért retteg a mai vezetés, hogy a hatalomtól
  megfoszthatják ugyanazok, akik anno odasegitették.

 5. HÁT VAN BENNE VALAMI DE NEM MINDENT HISZEK EL.. ÉN 7 ÉVIG ÉLTEM A IZRAELBA—-NEM HISZEM HOGY ROSSZ ÉS FŐLEG NEM GYILKOSOK–VAN A SZIVÜKBE FÁJDALOM IGY VAN .DE JÓ EMBEREK IGY SOROS SEMHISZEM EL.HOGY LE AKARJA TAPOSNI EURÓPÁT FŐLEG MAGYARORSZÁGOT-ÉN INKÁBB ORBÁN ROSZINDULATUNAK ÉS KAPZSINAK TARTOM –HAZUGNAK!SZÉGYENTELEN AZ AKI KIGYÓ -SEGITETT TÖBB EMBERNEK ÉS AZOK MEGMARJÁK!-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás