Vezsenyi Lászlót, a makói József Attila Gimnázium kreatív testnevelőtanárát az internetet elterjedt, humoros videója miatt eltiltotta a tanítástól, és komolyan megbüntette a tankerület. Az intézkedés miatt az oktatási ombudsman is csatasorba áll, azonnali vizsgálatot rendelt el a tanár emberi méltóságának védelme érdekében.

Már több mint 400 ezer megtekintésnél jár a makói testnevelő, Vezsenyi László videója. A tanár még a koronavírus-járvány kirobbanása kezdetén, a távoktatás bevezetésekor készített egy humoros összeállítást, amelyben egy vasalódeszkán, a nappaliban tartott online úszásórát a diákoknak.

Vezsenyi egy csapásra országos hírű oktatóvá vált, a népszerűsége az egekbe szökött, produkcióját mi is imádtuk:

Tesi óra távoktatás…. 😁

Közzétette: Kovács Tibor – 2020. március 21., szombat

MEGBÜNTETTÉK ÉS ELTILTOTTÁK A VIDEÓ MIATT

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének adott interjúból kiderül, hogy a videó feltöltésének napján a tankerületi központ vezetője letiltotta a tanítástól, Vezsenyinek át kellett adnia az összes tanulócsoportját, és oktatási anyagokat sem küldhetett a diákoknak. Emellett sziszifuszi büntetést is kapott: ugyanúgy minden nap el kellett készítenie a tanagyagokat, de azt a diákok nem láthatták, csak a tankerület és az iskola igazgatója kapta meg.

Emellett a tankerület azt is előírta a tanárnak, hogy tanulmányozza a Pedagógusok Etikai Kódexét, illetve a nemzeti alaptantervet, és vizsgázzon le belőle a József Attila Gimnázium igazgatója előtt, ettől végül az intézmény vezetője elállt, írja Rókus Ákos itt.

Magyar Tudat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük