2024.05.24.

16 thoughts on “A magyar gázmezők gazdaggá tehetnék az országot

 1. Én erről már rég tudok annak idején még az újságok is cikkeztek róla. ez köztudott magyar mentális!!!

 2. Ha arrafelé repült az ember vagy 30 évvel ezelőtt, akkor azt látta, hogy amíg magyar oldalon árválkodik néhány fúró eszköz, a román oldalon pedig mint sündisznón a tüskék, annyi helyen termelték ki az anyagot. 🙁

 3. Ami lényeges a cikkben, hogy minden csupa becslés, írja a fantázia nevű szaki is.
  Ahány írás, annyi féle becslés, rosszabb mint a foci drukkerek a lelátóról.
  Iszonyatos összegekbe kerül a kutatás, és nem biztos, hogy ez megérné az államnak, nekünk,
  a magáncégek pedig elbizonytalanodtak, senki nem tud bizonyosat, így marad a lelkizés a témakörben.

 4. Nemrég beszélgettem egy kollégámmal, aki egy Heves városa melletti faluban lakik. Ő mesélt arról, hogy a „módszerváltás” környékén szakemberek kezdtek vizsgálódni a Heves környéki földeken kőolaj után kutatva. Ő fuvarozta őket a szállásuk és a helyszín között több hónapig. Számtalan próbafúrást végeztek, majd egyszercsak „hirtelen” távoztak. Állítólag találtak olajat, csak nem érte volna meg kitermelni… pont úgy, mint a makói gázmezőt.
  Jó volna, ha az MHM előhozná ezt a témát a Parlamentben.
  Ja, meg a Börzsönyben rejlő színesfémkincset is.

 5. A fenti cikk, csak részben helytálló, részben viszont hamis a történet. Dolgoztam a gázmezőn mint szolgáltató. A terület mélyén tényleg nagy a gázkészlet, de a gáz homokkőzetben van elnyelődve és onnan semmi kedve sincs feljönni a felszínre. Repesztették a réteget, majd kitámasztották a repesztést ,próbálkoztak a jelen kor legjobb technológiájával, de a rétegnyomás olyan nagy, hogy mindig visszazár a kitámasztás. Összezárnak a kapilláris nyílások. Nem létezik technológia a jelen időben, mely eredményessé tudná tenni a termelést, úgyhogy nyugi van, és lehet közben nagyokat álmodozni.

  1. Nem vagyok szakértő, de ami nálunk lehetetlen az máshol megoldják! Csak az a kérdésem, hogy miért is kötünk ilyen előnytelen koncessziós szerződést? Mennyibe kerülne , ha nekünk is lenne legalább egy komolyabb fúróberendezésünk! — „A magyar állam akkor szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kért cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.” — „Az 1980-as évek elején befejeződött az akkori legmélyebb (12 262 m) Kolska kút SG-3 fúrása.” https://oil-gas.com.ua/news/The-Black-Seas-oil-and-gas-potential-the-reality-and-prospects-of-drilling-a-unique-ultra-deep-well-on-Zmiiny-Island

 6. Nos olyan hogy magyar állam nincs, de van Pannon provincia.
  Olyan sem létezik, hogy magyar kormány, viszont van liberálcionista helytartótanács.
  Attól hogy valaki magyarul beszél és ír, van magyar állampolgársága, még attól nem tagja a nemzenek. Ez már nagyon régóta nem magyar mentalitás. Ez is csak egy szólam a nép ledegradálására.
  Megélhetési politikusok és árulók ülnek a parlamenti helytartótanács soraiban. Egy az alom.
  Az emberek szavaznak, a hatalmon lévők és irányítók pedig döntenek és választanak.
  Itt nem az a lényeg, hogy ki mit termel, gyárt, termeszt, hanem az hogy ne legyen saját gazdaság, csak teljes kiszolgáltatottság.

  1. MGMiklós, a zöldségeit még hány helyre fogja elültetni ?

   Hol volt mikor a hazai fasizmus, vagy a hazai kommunizmus ellen kellett volna fellépni ?
   Meghúzta magát és befogta a száját. Rendben van. De akkor tegye most is ezt …
   Ma már könnyen irogathat bármit egy parlamenti demokráciában, de ez szánalmas.

  2. Miklós visszasírja a ránk erőltetett szovjet kommunista diktatúrát,
   ahol nem kellett dolgozni, és szinte ingyen volt minden, mert
   a szoc építése mozgalmat fizette a Magyar Népköztársaság kincstára.

   Vagy az angol Clerk-horthyi korszak hiányzik az antiszemita törvényeivel,
   a Don – kanyarral, a szálasii nyilasokkal, a náci némettel ?

   1989 óta Magyarország köztársaság, szabad, a szovjet elbukott és kikullogott,
   piacgazdaság van, több pártrendszer és parlamenti demokrácia.
   Nem az igazi, akkor tessék dolgozni a Hazáért is, ne csak a pénzt vadászni,
   és mástól várni, hogy jobb legyen, a neten „megvilágosodva”. Tessék tanulni demokráciát
   a belgáktól, hollandoktól, dánoktól és az egész ottani világtól. Aki teheti ezt teszi ma.
   Elkésett ezekkel, így marad a kusza kesergése. Persze a Gyerekek nem ezt tanulják..

 7. Larch és cxy!

  Önök tényleg a hazudozás és mellébeszélés és félrevezetés nagymesterei. Arrogáns retorikájuk, tolakodó személyeskedő pimaszságuk erre utal.
  A zöldség egészséges, a fedett diktatúrák, népirtások, a háttérhatalom védése viszont ember ellenes.
  Most már burkolt fasizmus van ismételten egy kis népirtó nácizmussal telítve szinte az egész világon, köszönhetően több min 190 államnak nevezett tartomány helytartótanácsainak.
  A harcból már kinőttem, de Önöket senki nem tartja vissza.
  A kommunizmus ellen nem léphettem fel mert olyan nem volt. Volt egy szocializmusnak nevezett állami monopolkapitalista rendszer, ahol azért nem fogtam be a számat.
  Amire mint kiderült később nem is volt szükség, hisz a haszonélvezői maguk árulták a rendszert.
  Bizony nem voltam híve a rendszerváltásnak ( ez nem rendszerváltás volt!), mert a félrevezetett tömegeket cionista gyarmatosításra használták fel, azok akik addig is a leves javát kanalazták, mert nem nézték meg azokat a pofákat, akik végrehajtották.
  Ha azt hiszik könnyen lehet írogatni az sem teljesen igaz. Pont olyanok, mint Önök, akik tolják ennek a rendszernek a szekerét, írogathatnak könnyen. Mindenki ellenőrzés alatt van.
  Most nincs szovjet megszállás, viszont van NATO-MOSZAD-USA-EU megszállás, és belekényszerítése a népnek egy olyan háborúba, amelyhez semmi közünk ( ilyen volt Jugoszlávia bombázása, rakétázása magyar területről), és egy olyan hatalom (nem a nép) támogatása, akik ki akarják irtani nemcsak Kárpátalja, hanem a megmaradt csonka Magyarország lakósságát is.
  És számíthatnak közvetlenül a leszakított területek katonai támogatására is. Miközben ennek a provinciának annyi hadereje sincs, hogy néhány percig megállítson egy agressziót.
  Amit a demokratikusnak hazudott hatalom tudatosan számolt fel. Maradt a kapa meg a kaszanyél, azért hogy a nép ne tudjon a gyarmattartókkal szembefordulni.
  A NATO pedig lefogja sz@rni a parlamenti helytartótanáccsal együtt.
  Hát el tudom képzelni, hogy Önök bojkottálták a munkát, vagy szépen besimultak a rendszerbe egy kis kényelmes nyugis állásért, de én nem úgy láttam, hogy az emberek zöme nem dolgozott volna.
  És nem emlékszem , hogy munka nélkül bármilyen jövedelemhez jutottak volna a családtagjaim, vagy én, vagy bárki akik az ismeretségi körömhöz tartoztak.
  Ez inkább utána alakult ki, amikor szétverték a gyárakat, üzemeket, amelyekből vagy raktár lett, vagy rom, és beköszöntött a munkanélküliség mintegy 50 % feletti adó és járulék teherrel a még dolgozók számára, a jogok fokozatos leépítésével. Tönkretették a mezőgazdaságot. Most a cukor is kezd hiánycikk lenni, na de el kellett tüntetni a cukoripart is. De ezt is rálehet fogni egy háborúra, amit a NATO generál folyamatosan. Érdekes a saját számtalan háborúi nem okoztak semmilyen problémát. Viszont mindig is a cél Európa és Oroszország megsemmisítése volt. Tagadni sem érdemes számos USA főbűnöző maga nyilatkozik áruló módon.
  Ha így folytatódik Európa megsemmisül. De az USA is. De lehet hogy az egész emberi társadalom, és velük együtt a megmondók is. Sőt akik generálják azok is. A fagyi visszanyal

  A Don „kinyír” sem hiányszik, miután apámat 5 évig pihentették Szibériában.
  1989 óta a Pannon provincia nincs szovjet függőségben, mert villámgyorsan cionista gyarmattá tették. És Orbánék óta a megjelölés Magyarország és nem Magyar Köztársaság, de ez csak amúgy is papírforma volt. Az alkotmány helyébe pedig egy Alaptörvény nevű tákolmányt helyeztek. Ez az új Werbőczy törvény. Most épp azon dolgoztak, hogy a főnök osztogathassa a fizetéseket, mindennemű korlátozás nélkül. Ez a feudálfasizmus, ismerős?
  Gyakorlatilag a jelenlegi helytartótanács a kezdetektől fogva ( már az elődeik is éltek vele) egyre inkább rendeletekkel szabályoz. Nem csak itt, hanem a világ nagy részén minden emberi jogot felrúgtak és felrúgnak, és a náthához hasonlítható RNS vírus felhasználásával egyre totálisabb diktatúrát alkalmaznak, beoltva az embereket egy gyilkoló mRNS génmódosító szerrel. Hogy lehetne ott piac gazdaság, ahol már lassan árú sem lesz. Mert ez a hatalmas piacgazdaság beroggyant egy helyi háborútól? – micsoda hazugság!
  Több pártrendszer? – Egy madárnak két szárnya van, bal és jobb, és mind a kettő ugyanahhoz a madárhoz tartozik. A cionista hatalom nem tűr valódi ellenzéket. Az tény viszont a képviselőik jól megélnek belőle. Tisztességes ember ritkán akar politikus lenni, mert ez az a szakma, ami a bankár után a legbűnözőbb.
  A Háború befejezése óta az említett népek a legagymosottabbak közé tartoznak.
  Majd akkor mondja ezt, persze ha megéli, amikor a népeikből marad fehér ember – ugyanis az mRNS vakcina tényleg hat, csak nem úgy, ahogy ezt Merkely Béla sokfunkciójú csodadoktor mondta, hanem hatása a hamvasztó felé ( meg a vállalkozói érdekeltsége felé ) mutat. Mint ahogy a kiskunhalasi Mobil Járványkórház is inkább koncentrációs tábornak tűnik.

  „Aki teheti ezt teszi ma.”- ezt a hülyeséget el is hiszi? – amúgy szíveskedjen a saját berkeiben oktani, az a gyanúm, hogy a saját környezetére jobban rá fér. Az személyeskedés helyett az írásokat kellene hathatósan cáfolni, de az ugye nem megy. A személyes pimaszkodások önmagukért beszélnek.
  De a labda visszafelé is tud szállni.

  Szép békés és áldott magyar napot és szebb jövőt azoknak, akik ezt megérdemlik.

  1. Csak a végét olvastam ….
   Saját „berkeimben” ez az oldal is tiltott természetesen, mint minden hasonló.
   Elég nagy a lista 🙂
   Felőlem írhatja akár, hogy a Föld lapos és hasonlóak, nem tisztem a cáfolata … 🙂

  2. „Beavis és Butt-Head”, kár beléjük a szó, de én köszönöm, hogy válaszolt nekik 🙂

   1. Adolf Hitler ügyesen állította maga mögé anno a tömegeket:
    „Németek ! Visszaszerzem az önbecsüléseteket, és a Trianoni területeket”.
    Persze, hogy előre tört a német Nemzeti Szoc Párt (a nácik), mire az emberek
    magukhoz tértek, a Világ is, hogy itt egy elmebeteg világ uralmi,
    pusztító tevékenységéről van szó, már késő volt. De a szovjet se volt különb.
    (pl a zanza tv videói ügyesen-tömören-röviden összefoglalják a történelmet is)

    A hazugságok megállítása.
    Néhány ország, például Csehország és Belgium hosszú távban gondolkodik.
    Ők a lakosság felvilágosítását választották (a keresleti oldalt).
    Az, hogy valaki tud olvasni és tudja használni az internetet,
    még nem feltétlenül jelenti, hogy a megszerzett információt kritikusan értékelni is tudja.

    A középiskolák médiaműveltségi programokat indítottak, hogy a gyerekek megtanulják,
    hogyan lehet a dezinformációt kiszűrni.

    Semmi szükség az összeesküvés és egyéb butuska elméletek cáfolatára,
    mert az azt jelentené hogy az ember komolyan veszi a beteges rögeszméket,
    valamint onnantól örök befejezetlen üres szócséplés lenne a végeredmény,
    elúsztatva a valódi sztorit.

    Minek ? 🙂

 8. Ide másoltam fentről, hogy ne a falkaszellemes sértődöttek
  témakörhöz semmi köze fura (szépen szólva) rögeszméi zárják az oldalt.

  „Alászló” írta:
  Ami lényeges a cikkben, hogy minden csupa becslés, írja a fantázia nevű szaki is.
  Ahány írás, annyi féle becslés, rosszabb mint a foci drukkerek a lelátóról.
  Iszonyatos összegekbe kerül a kutatás, és nem biztos, hogy ez megérné az államnak, nekünk,
  a magáncégek pedig elbizonytalanodtak, senki nem tud bizonyosat, így marad a lelkizés a témakörben.

 9. Újabb hír (TIM), a békési nyékpusztai gázmező feltárása.
  Gyorsított hatósági engedélyezés mellett az első, már lefúrt kút 2023 januárjáig termelésbe állhat.

  Az olaj-, és gázipari elemző, Pletscher Tamás emlékeztetett: „a hatvanas években már próbálkoztak a kitermelés beindításával, nem túl sok sikerrel: ezeken a mezőkön a szénhidrogén több ezer méter mélyen van, ráadásul a kőzet repesztése után nyerhető csak ki a gáz”.

  „Annyit nem fejlődött még az olajipari technológia, hogy ezeket a rétegeket is el tudjuk érni. Úgyhogy én nagyon meg lennék lepve, hogyha itt jövő januárban kitermelt földgáz lenne, de nagyon örülnék annak, ha tévednék” – fogalmazott Pletscher.

  Pletscher Tamás szerint a makói árokban nagyjából 600 milliárd köbméter földgáz van, ez 60 évre fedezné Magyarország földgáz szükségletét, ha sikerülne mindet kitermelni.

  megj.:
  a rezsinövelés mentőöv az uralkodó osztálynak, hiába a szerecsenmosdatás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás