BUDAHÁZY GYÖRGY TÁRGYALÁSA 2012. november 9.

 

 

 

 

 

 

 

 

Budaházy György védelmét vitéz Dr. Gyurta Tibor ügyvéd látta el.

Az ügyész előadta Budaházy ellen folyó bírósági eljárás vádját, ami szerint 2009. március 15-én a tömegből való kiemelése során az ellene intézkedő rendőrnőt egy alkalommal hátrafelé le akarta fejelni, bár nem sikerült, illetve később sípcsontvédőn rúgta. A híd lábához érve pedig magát a hídlábtól ellökte, ami miatt három rendőr elveszítette az egyensúlyát, amit hátralépéssel tudtak csak korrigálni.

A tárgyalás következő szakaszában Budaházy György idézte fel a 2009. március 15-én személyével szemben foganatosított kényszerintézkedést, aminek során egyértelműen cáfolta, hogy le akarta volna fejelni a rendőrt, indoklása szerint ugyanis teljesen logikátlan lépés lett volna, hisz az sisakban, védőfelszerelésben követte őt, úgyanígy nyilatkozott a “hátrarúgásról” is.

A sértett rendőrnő elmondta, hogy ő nem emlékszik rá, hogy őt Budaházy megrúgta volna, de „mintha érzett volna valamit”, s miután megnézték a helyszínen készült videót, egyértelművé vált számára (bár a videón a konkrét rúgás nem látszik), hogy a személye ellen irányult mind a fejelés, mind a rúgás, majd ezután az „ügyésszel közösen fogalmazták meg a tanúvallomást”.

A rendőri jelentés és a tanúkihallgatások dátumozása ellentmondásos, a bizonyítékként a bíróság elé tárt videófelvételt a tanúkihallgatások (a katonai ügyészségen) közben, és előtt mutatták meg a tanúknak, majd csak azután vették fel a vallomásukat.

Budaházy kiemelésére személyesen Kalmár Tamás adott utasítást, s név szerint kiemelve Budaházyt kellett „besünözni”. Az egyik rendőr tanú szerint a rendőrbűnöző Kalmár „élet halál ura volt, amíg előzetesbe nem helyezték”

Egy másik rendőr tanú azt állította, hogy őt – miközben ki akart szabadulni Budaházy a szorításukból – akarattal, a személye ellen irányuló mozdulattal nekipréselte a falnak, miközben „felrúgta magát” (sic!).

A védelem tanúi kiegészítették Budaházy vallomását, egyikük azt is elmondta, hogy tomfával oldalba vágták Gyurit mindjárt az elején. A bíró kérdésére, mely szerint hallott-e valamilyen kiabálást, vagy beszélgetést Budaházy és a rendőrök között, elmondta, hogy azt kiabálta, hogy „Miért visztek el?” „Emberrablók” és elhangzott még egy mondat, hogy „Ne rugdossál már te hülye kurva!”. Ez utóbbi felkiáltással alátámasztotta Budaházy azon állítását, mely szerint a mögötte haladó rendőrnő rugdosta hátulról őt és nem fordítva.

A következő tárgyalást februárra tűzte ki a bíróság, amikor további tanúk kerülnek meghallgatásra, illetve megtekintik a kép- és videófelvételeket.

Videó felvétel a Hungária TV -től a főoldalon

Hungária TV/magyartudat.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük