MEGOLDÁS A HAZÁJUKAT TÁMADÓ ÁLMAGYAROK ELLEN: FARA & LOGAN.

Úgy tűnik, hogy az ellenzéki politikusoknak hetente kellene elmagyarázni, hogy mint magyar politikusokat delegálták őket az európai parlamentbe. Annak pedig, aki ezt figyelmen kívül hagyja, előbb-utóbb a törvény szigorával kellene szembenéznie.

Más országok ezeket a kérdéseket a 18-19. és a 20. században letárgyalták.

Az Amerikai Egyesült Államokban például két, ilyen helyzetekre vonatkozó jogszabályt is kidolgoztak: az egyik a Logan-, a másik a FARA-törvény.

>> A Logan-törvény John Adams elnöksége (1797-1801) idején született, és arról szól, hogy aki az elnök felhatalmazása nélkül külföldi hatalommal felveszi a kapcsolatot vagy tárgyalásokat folytat az Egyesült Államokról, az szövetségi bűntényt követ el és pénzbírsággal vagy szabadságvesztéssel büntetendő.

>> A FARA, vagyis a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvényt pedig azért dolgozták ki az 1930-as években, hogy katalógusba vegyék és ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá tegyék, hogy kik azok az Amerikában élő emberek, akik “ránézésre ugyan amerikai állampolgárok, de külföldi érdekeket képviselnek”. — Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában, nov. 17. vasárnap.

KÉRDÉS: az alábbi törvény vonatkozik a Momentumos és DK-s EU-parlamenti képviselőkre?

Ha igen, miért nincs következmény?

Banánköztársaság vagyunk?

Az országgyűlés 1921-ben elfogadott alkotmányos jelentőségű törvénye (III. törvénycikk) az állami és társadalmi rend fokozottabb védelméről:
7. § Aki olyan valótlan tényt állít vagy terjeszt, amely alkalmas arra, hogy a magyar állam vagy a magyar nemzet megbecsülését csorbítsa vagy hitelét sértse, vétséget követ el, és öt évig terjedő fogházzal büntetendő. A büntetés tíz évig terjedhető fegyház, ha a cselekményt abból a célból követték el, hogy valamely külföldi állam vagy szervezet a magyar állam vagy a magyar nemzet ellen ellenséges cselekményre indíttassék […].
8. § Aki a magyar állam vagy a magyar nemzet ellen meg­gyalázó kifejezést használ vagy ily cselekményt követ el, vétség miatt három évig terjedhető fogházzal büntetendő.”

Drábik János

Címlap: Mindenszó

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük