Puskás Ferenc özvegye csütörtökön 11 órakor, a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában veszi át minden idők legjobb magyar labdarúgójának legutóbbi elismerését.

Tavaly novemberben, a mexikói Pachuca városban nyílt meg a labdarúgó Halhatatlanok Csarnoka, ahová 15 mexikói és 15 “nemzetközi” futballistát avattak be, köztük Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás tagját. A Hírességek Csarnokát a FIFA hivatalosnak ismerte el, ezt jelzi, hogy a múzeumot Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke avatta fel.

Puskás Ferenc valóban a labdarúgás történetének legnagyobb alakjai közé került a Halhatatlanok Csarnokában, Brazíliát Pelé, Garrincha és Mario Zagallo, a németeket Lothar Matthäus, Franz Beckenbauer és Gerd Müller képviseli. Diego Maradona és Alfredo Di Stefano az argentin tagok, míg Michel Platini és Zinedine Zidane a francia beválasztottak. A listát Puskás Ferenc mellett Eusebio, Johan Cruyff, Bobby Charlton és Lev Jasin neve teszi teljessé.

A novemberi ünnepélyes eseményen Puskás Ferenc trófeáját Dehelánné Dörömbözi Teréz mexikóvárosi magyar nagykövet vehette át Antonio Moreno, a Futball Halhatatlanjainak Csarnoka igazgatójától. A trófea azóta hazatért, jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség birtokában van, és csütörtökön, 11 órakor, az MLSZ székházában tartandó átadáson kerül jogos tulajdonosához, Puskás Ferenc özvegyéhez, Erzsébet asszonyhoz.

magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük