Gyanúsítottként hallgatott ki és őrizetbe is vett a rendőrség egyet azon hat ember közül, akiket a pécsi roma önvédelmi szerveződéssel összefüggésben fogtak el csütörtökön.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken, a rendőrség internetes oldalán közölte, hogy a magát Daflics ezredesnek nevező 45 éves B. Ferencet közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétségével gyanúsították meg és kihallgatását követően őrizetbe vették. Azokat, akiket az ő társaságában, rendőrségi akció keretében csütörtökön fogtak el és állítottak elő, tanúként hallgatták meg, majd szabadon bocsátották.

Nyílt ellenállásra szólított fel

A nemrég alakult Pécsi Romák Egyesülete az egyik közösségi oldalon nyíltan ellenállásra szólította fel a cigányokat. Vezetőjük, a büntetett előéletű Bagó Ferenc szerint a cigányok, zsidók és minden más, fenyegetettségben élő kisebbség érdekében akarnak fellépni. Az állítólag idegenlégiót is megjárt, büntetett előéletű férfi többek között gyilkossági kísérlet miatt volt börtönben. Állítja, ahol kell, addig fenntartják a rendet, amíg a rendőrség meg nem érkezik – számolt be róla a Hír TV Híradója.

A pécsi egyesülettel egy hete írt alá együttműködési szerződést a Mohácsi Roma Önkormányzat. Kovács István elnök azt mondja, abban, hogy legyenek olyan roma tömörülések, melyek képesek megvédeni magukat a rendőrség megérkezéséig, egyetért Bagóval. Azt azonban elutasítja, hogy ezt fegyverrel vagy félkatonai szervezet segítségével érjék el.

MTI/mno.hu/magyartudat.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük