A magyar kormányfő megköszönte az orosz elnöknek azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a nehéz időszakban is tett az orosz-magyar barátság érdekében.

Magyarország az európai-orosz és a magyar-orosz kapcsolatok normalizálásában érdekelt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadta őt Moszkva melletti novo-ogarjovói rezidenciáján.

A szűkkörű megbeszélés első, sajtónyilvános perceiben a magyar kormányfő megköszönte az orosz elnöknek azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a nehéz időszakban is tett az orosz-magyar barátság érdekében.
Talán szerénytelenül hangzik, de azt mondhatjuk, hogy ami jó a kapcsolatunkban, arról mi tehetünk, ami nem jó, arról pedig nem – fogalmazott Orbán Viktor.
Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, Magyarország egy nagyon régi és megbízható partnerünk, és Oroszország bízik abban – utalt a napra pontosan egy évvel ezelőtti budapesti látogatására -, hogy az egy éve megtárgyalt tervek tovább alakulnak és fejlődnek.
A megbeszélés ezt követően zárt körben folytatódott.

Címlapfotó: Alekszej Nyikolckij/Szputnyik

magyartudat.com

One thought on “Orbán Viktor Moszkvában”

  1. “Magyarország egy nagyon régi és megbízható partnerünk…” A nagyon régi furcsa és kellemetlen érzéseket ébreszt egészen 1849-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük