Nagyon úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok beadja a derekát és nem ragaszkodik a szíriai bombázáshoz. Az amerikai képviselők harmadik napja tárgyalnak Genfben az oroszokkal.

John Kerry amerikai külügyminiszter és orosz kollégája, Szergej Lavrov egyeztetései a brit BBC közszolgálati televízió szerint részben eredményesek voltak. Az amerikaiak már nem ragaszkodnak ahhoz, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntésében szerepelnie kell a katonai erő alkalmazásának Asszad államfő szíriai kormányerői ellen.

“Nem folytattuk volna a tárgyalásokat, ha nem gondoltuk volna, hogy létezik tér az előrelépésre” – idézi a BBC az amerikai küldöttség egyik, közelebbről meg nem nevezett tagját, aki ugyanakkor azt is elismerte, nehezen haladnak a tárgyalások.

Az Egyesült Államok egy 1400 halálos áldozatot követelő vegyi támadással vádolja a szíriai kormányerőket, a beavatkozásnak gyermekáldozatai is vannak. Washington és Barack Obama államfő napokkal korábban még katonai csapást helyezett kilátásba, azonban ezt elhalasztották az orosz tárgyalások kapcsán.

Maga Asszad csütörtökön először jelentette ki, hogy Szíria meg akar szabadulni a vegyi fegyvereitől, amennyiben ezt nemzetközi felügyelők és szerződések szabályozzák, viszont feltételül szabta, hogy Amerika álljon el a katonai beavatkozástól.

magyartudat.com

One thought on “Szíria- Valószínű, hogy Obama beadja a derekát Putyinnak”

  1. Miután úgy-ahogy megállapodásra jutottak, minek még mindig mellébeszélni? Az a sokat emlegetett 1400 halott, mint az orvosok megállapították, nemcsak a vegyi fegyverek hatásától hunyt el, volt ott más is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük